Top 3 postări

luni, 13 octombrie 2008

Elevii ieseni se anchilozeaza fizic cu voie de la autoritati

Situatia salilor de sport din unitatile iesene de invatamint este jalnica. In plus, in multe cazuri, orele de educatie fizica devin de matematica sau romana. UE a recomandat Romaniei sa mareasca numarul orelor de sport din scoli.
Recomandarea Uniunii Europene ca elevii sa aiba cel putin 3 ore de educatie fizica pe saptamina este greu de indeplinit in Romania. Cit este frumos afara, cele mai multe scoli au terenuri de sport in curte, insa iarna mai mult de jumatate dintre elevii ieseni nu fac sportul pentru ca nu au unde.
Este simplu: salile de sport sint numarate pe degete in cazul scolilor generale. Sportul se face, cind se face, in sali de clasa sau pe hol. In mediul rural nu se poate vorbi insa nici macar de astfel de improvizatii. Ce este mai grav e ca si licee cu peste 800 de elevi trebuie sa se descurce fara spatii amenajate corespunzator pentru educatie fizica.
In plus, proiectul Ministerului Educatiei de construire la Iasi a aproximativ 40 de sali de gimnastica si a unui bazin de inot a ramas doar la nivel de intentie.

Scutiri peste scutiri

"Noi suntem optimisti. Spatiu si bunavointa este, asteptam un semn de la minister", a declarat si Corina Hudita, directorul Liceului "Dimitrie Cantemir", singurul liceu teoretic din Iasi care are si clase cu profil sportiv, de atletism.
In ciuda recomandarilor europene, elevii romani au una-doua ore de educatie fizica pe saptamina. Adesea nu pot fi facute pentru ca nu este unde sau sint transformate in ore de limba romana si matematica. Mai grav, multi elevi aleg ei sa nu faca sportul, scotindu-si scutiri.

Niciun comentariu: