Top 3 postări

marți, 21 februarie 2012

De unde vine motivarea?

De multe ori se pune problema de a face sau nu un anumit lucru , fie el de o acută banalitate sau chiar de o maximă importanţă , dar nu există acea tragere de inimă care să ducă finalmente la îndeplinirea obiectivelor.

Automotivarea este o soluţie a problemei?

Cu siguranţă , să îţi propui să realizezi ceva ce ţi se pare aproape imposibil, poate fi trecut în partea cealaltă , a posibilului cu un mic efort venit din interior . Împlinirea spirituală , materială , recunoaşterea meritelor , prestigiul obţinut , stima de sine sunt câteva dintre motivele care pot înclina balanţa înspre îndeplinirea sau chiar depăşirea aşteptărilor , speranţelor , obiectivelor.

Motivare spirituală VS motivare materială

Nu cred că este cineva pe lumea asta care să nu fi fost motivat material pentru a face un anumit lucru. Dacă am greşit , mâna sus să ştiu şi eu.
Motivarea spirituală este fără îndoială arma de luptă a artiştilor( adevaraţii artişti) care nu se gândesc nicio clipă la vreo răsplată materială . Pentru ei este mai presus mulţumirea interioară şi faptul că sunt apreciaţi de ceilalţi . Sunt acei oameni care primesc criticile cu demnitate şi nu se aruncă in contre pentru a aparea cu orice preţ in prim plan.
Pentru că viaţa zilelor noastre este una costisitoare am ajuns şi la partea sensibilă , cea a banilor. În ziua de azi când aproape totul se rezumă la putere şi bani , mai nimeni nu mişcă un deget fără a fi recompensat. Cel mai simplu să stimulezi pe cineva este să-l plăteşti în funcţie de realizările pe care le are el , cât mai ales ca urmare a obţinerii de beneficii de pe urma activităţii lui.
Luând exemplul unei firme , trebuie să ţinem cont de aportul adus de fiecare individ în parte , dar şi de nivelul mediu global al aportului tuturor angajaţilor.

De asemenea , trebuie făcută şi o legatură între motivare şi alţi factori importanţi precum: satisfacţia adusă , tipul de implicare , performanţele trecute şi cele viitoare(la care se speră) sau mentalitatea din organizaţie.

C.A.

Niciun comentariu: