Top 3 postări

sâmbătă, 22 decembrie 2012

Am două abonamente

Ieri dimineaţă m-am enervat destul de tare şi oarecum mă şi aşteptam la situaţia in care am fost pus.Pentru că aveam adeverinţa care expira ieri, 21.12.2012, (in acelaşi timp cu presupusul sfarşit al lumii) pentru abonamentul studenţesc, am zis să trec pe la o tonetă să-mi fac abonamentul.Zis şi făcut.Urmează şi replica nevinovată a doamnei de acolo :" azi e ultima zi pentru adeverinţă, trebuie să fac abonamentul de azi". Bine bine...da mai am un abonament care expiră abia pe 24.12.2012.Drept urmare am două abonamente in momentul de faţă până in ajunul Crăciunului.
Nu m-am oprit aici, aşa că am sunat şi la telverde Ratp.Acolo multe poveşti, că ei nu au nicio vină şi mi s-a indicat şi vinovatul pentru această situaţie.Se pare că cei din conducerea Universităţii Cuza(la semnarea contractului in 2008) au stabilit acest interval de 15 zile de valabilitate pentru adeverinţă şi prin urmare şi această suprapunere(cred că diferă şi data la care este eliberată de secretariatul facultăţii). Persoana cu care am vorbit mi-a zis că cei de la Cuza nu au fost de acord să platească in aceeaşi lună două abonamente.De exemplu, dacă abonamentul s-ar face in intervalul 1-30 decembrie, pe 31 ar trebui să inceapă următorul abonament şi ar apărea două abonamente in aceeaşi lună.Nu aş putea să mai iau pe cineva cu mine zilele astea dacă tot posed două abonamente?

Dacă tot veni vorba de RATP, ţin să apreciez totuşi introducerea plăţii prin SMS.Are insă câteva probleme.De ce nu se poate plăti şi din alte reţele in afară de Orange şi Vodafone? Cosmote sau Digi nu sunt de luat in seamă?Se vrea oare păstrarea consecvenţei in a face lucrurile doar pe jumătate?

5 comentarii:

Anonim spunea...

dar daca nu iti mai elibera un alt abonament pana nu-ti expira cel vechi si intre timp iti expira si cererea?cum ai fi reactionat?

Angi spunea...

Mda. Iar cei de la IFR n-au nici un fel de reducere, nimic. nici ratp, nici cupoane de tren... desi sunt si ei studenti la UAIC si platesc o gramada de taxe la facultate...

Chisanovici Andrei spunea...

Nici la zi nu primesc toti adeverinte RATP.Doar cei de pe locurile bugetate.

marius minea spunea...

Cel mai bine este la UTI, unde la un birou de relatii cu studentii se elibereaza direct abonamentele si in acelasi loc platesti. nu cu hartii, cu programari la secretariat pentru a face cererea, pentru eliberare... etc..

Chisanovici Andrei spunea...

Poate exista mai mult interes din partea celor de acolo ca treaba sa mearga bine.In acelasi timp si intregul proces poate sa aiba o continuitate astfel.