Top 3 postări

sâmbătă, 30 noiembrie 2013

O posibilă soluţie împotriva defrişărilor ilegale

Probabil nu sună bine deloc, dar se ştie de mult timp că defrişările din România sunt undeva la 50-50 % (legale-ilegale).
Deşi nimeni nu face nimic(aici mă refer la nivel de instituţii), eu ţin să apreciez o iniţiativă de toată lauda, care vine din mediul privat. E şi mai mult pe placul meu pentru că e în online şi vine sub numele de Afacerilemn.roSă evităm "afaceri cu lemn" şi să căutăm afaceri lemn pentru ca lucrurile să decurgă firesc.
De ce zic că e o posibilă soluţie împotriva defrişărilor ilegale? Pentru că e locul potrivit să vinzi produse fabricate sau prefabricate din lemn sau poţi să le cumperi de aici. De ce să nu dormi nopţile ştiind ca eşti cu musca pe căciulă? În modul ăsta, în mare parte toate afacerile cu lemn se vor face legal în România.

Cum funcţionează siteul?

Cea mai importantă categorie e formată din anunţurile de vânzare-cumpărare. Simplu de tot. Locul potrivit, unde cererea se întâlneşte cu oferta. Ce e mai plăcut decât să stimulăm economia românească? AfaceriLemn.ro este lider pentru comerţul online cu lemn şi produse din lemn (lemn brut, buşteni, lemn de foc, cherestea, paleţi, europaleţi, case din lemn).Pe site găseşti şi un catalog al companiilor, unde fiecare are trecut exact cu ce se ocupă. Astfel, te ajută să ajungi mult mai repede la ceea ce cauţi. De exemplu, dacă tu cauţi parchet, dai click pe lista producătorilor de parchet şi pe urmă poţi analiza ofertele.

Dacă eşti producător, locul tău e de asemenea pe site. Apari în catalogul companiilor, îţi postezi anunţurile de vânzare pentru marfa de calitate pe care o vinzi sau îţi plasezi o reclamă.

Ca o părere personală, tare m-aş bucura şi mi-ar mai plăcea o Românie în care să ştim când, cum şi de ce să tăiem arborii. Iar minunatul lemn să-l folosim cât mai rational: să ne construim căsuţe din lemn, să folosim energia lui pentru a ne încălzi sau să fim înconjuraţi de mobilier din lemn românesc.

sursa foto: travel.descopera.ro

Niciun comentariu: