Top 3 postări

sâmbătă, 14 decembrie 2013

Zbor cu parapanta

Zborul cu parapanta se adreseaza celor care au curaj, care isi doresc o doza buna de adrenalina. Trebuie sa iubesti libertatea dar mai ales sa ai multa incredere in tine. Si totul va fi perfect.

Inainte de a incerca asa ceva este bine sa afli cateva informatii. Parapanta reprezinta un aparat de zbor care este confectionat dintr-un material textil. Se aseamana cu parasuta, insa spre deosebire de aceasta, atunci cand este umflata parapanta va capata un caracter mult mai aerodinamic, reusind astfel sa capete portanta. Cu parapanta se decoleaza de pe sol. Prin alergare ea se va umfla cu aer. In cazul in care curentii sunt favorabili este posibila decolarea si fara o alergare prealabila. Cel care controleaza “aparatul” este asezat intr-un ham special numit seleta. Controlul asupra parapantei ii apartine pilotului care poate ajusta viteza si directia in functie de interese. Teoretic, parapanta va plana in aer, fiind necesara o diferenta de nivel pentru a zbura. Dar cu ajutorul curentilor de aer asccendenti se pot face si asccensiuni. Daca ai o zi buna si curentii de aer iti sunt favorabili nu va fi greu sa atingi o bariera a 1500 metri altitudine. Majoritatea celor care practica acest tip de sport sustin ca aceasta experienta nu poate fi descrisa in cuvinte, trebuie doar incercata.

Poti incerca si tu, in Brasov la doar 380 de lei. Nu trebuie sa ai experienta necesara, trebuie sa ai minim 16 ani, sa ai o conditie fizica acceptabila si maxim 100 kg.

Vezi si abonament squash Timisoara si citeste aici tot.

Niciun comentariu: