Top 3 postări

joi, 25 aprilie 2013

Mici de la McDonald's

De ieri a apărut o reclamă pentru un nou sandviş al celor de la McDonald's. Se pare că vor să atragă şi clienţii care stăteau la start şi aşteptau ceva tipic românesc.O chiflă, mici, muştar şi hrean. DELICIOS !!!

luni, 22 aprilie 2013

Reciclaţi, vă rog!

Multumita lui Thomas Edison, zilele si noptile noastre au parte de mai multa lumina si ar trebui sa-i multumim pentru inventia sa. Insa pentru a avea continuitate ceea ce ne-a lasat, trebuie sa avem si noi la randul nostru foarte mare grija de natura. De cativa ani am cumparat doar becuri economice, iar mai recent cele arse le duc la centrele de colectare selectiva.*Romania recicleaza 1% din total deseurilor municipale, Belgia - 94%, media UE - 35%.
*Romania se afla pe ultimul loc in Uniunea Europeana in ceea ce priveste gestionarea
deseurilor si exista obligatii europene pe care daca nu incepem sa le indeplinim, suntem pasibili de amenzi.

Recolamp este o asociatie non-profit fondata in septembrie 2007 de Philis Romania, General Electric si Osram Romania. Aceasta colecteaza de la partenerii din tara deseurile si le trimite mai departe pentru a fi reciclate.
Conform legislatiei europene, companiile care vand echipamente electrice, deci inclusiv echipamente de iluminat, au obligatia sa se ocupe astfel incat, in momentul in care produsele acestea se ard si devin deseuri, sa nu ajunga la gropile de gunoi, ci sa fie reciclate.

Este foarte important sa fie reciclate din doua motive principale:
1. In ceea ce priveste becurile si neoanele, vorbim de deseuri periculoase din cauza
continutului de mercur si alte metale grele
2. In ceea ce priveste corpurile de iluminat – ele contin in principal plastic si metal ce pot fi recuperate si refolosite, protejand in acest fel resursele naturale.
Scopul postarii este de a face marii consumatori sa constientizeze importanta colectarii selective a acestor deseuri.
In vederea asigurarii colectarii si reciclarii deseurilor provenite din echipamente de iluminat, Recolamp ofera companiilor in mod gratuit:

1. recipiente de colectare standardizate, pe baza unui protocol de colaborare incheiat cu fiecare locatie in parte;
2. servicii de ridicare a deseurilor, transport, depozitare, sortare, consolidare regionala si nationala;
3. servicii de tratare si de reciclare cu ajutorul reciclatorilor contractati;
4. un numar de telefon gratuit si servicii aferente preluarii apelurilor in vederea ridicarii deseurilor semnalate de generatori.

In zilele noastre se vorbeste foarte mult despre responsabilitate sociala corporativa si mi se pare normal ca marile companii sa ofere foarte mare atentie acestor lucruri, mai ales celor ce tin de mediul inconjurator.
Mie nu imi mai ramane decat sa las o scurta lista cu companiile pe care le indemn sa se alature campaniei, dar va indemn si pe voi, cititorii sa nu aruncati becurile arse la gunoi, ci sa le duceti in locatiile din tara.

Companii din Iasi care cred ca vor sa protejeze mediul inconjurator:

Iulius Mall
Palas Mall
Moldova Mall
Continental
Delphi

luni, 1 aprilie 2013

Despre importanta resurselor. Resurselor umane

Domeniul resurselor umane este un domeniu care in ultima perioada a cunoscut o crestere considerabila. Care este motivul pentru care domeniul resurselor umane a inregistrat aceasta crestere? Probabil ca din ce in ce mai multi manageri realizeaza cat de importanta este pentru afacerea pe care o conduce resursa umana. Astfel pentru a avea parte de angajati cat mai capabili si cu abilitati cat mai inalte au nevoie in primul rand de un departament de resurse umane populat cu oameni de cea mai intalta calitate.

Pentru a dispune de un astfel de departament, inainte de toate managerul general trebuie sa fie o persoana competenta, cu abilitati de conducere, si un adevarat lider, deoarece acesta va pune bazele departamentului de resurse umane.

Pentru a avea succes pe termen lung organizatia trebuie sa aiba un departament de reurse umane foarte bine structurat si in care sa activeze doar profesionisti. Asa cum am zis mai sus formarea acestui departament de resurse umane cade in sarcina managerului.

Du-te pe site pentru mai multe detalii sau da click aici.

Eu spun NU violenţei împotriva copiilor

Ei bine, ştiu că e 1 aprilie, însă ce vă povestesc azi nu e o glumă.Chiar e vorba de ceva serios şi care are efecte foarte grave.Salvaţi Copiii România a lansat de curând o campanie împotriva violenţei asupra copiilor numită "Copiii fără etichete".

Copiii fara etichete


Sunt foarte multe cazuri de copii care nu primesc o educaţie aşa cum trebuie şi au de suferit toată viaţa, atât ei cât şi cei din jurul lor. Educaţia nu se face cu bătaie, ci cu o vorbă bună,cu un exemplu. Violenţa naşte violenţa!

Cifrele prezentate sunt de-a dreptul alarmante!!

În România anului 2013, 38% dintre părinţi recunosc abuzul fizic asupra copiilor în familie; 63% dintre copii afirmă că sunt bătuţi acasă de către părinţii lor, iar corecţiile precum „lovitul cu palma” sau „urecheala” nu sunt percepute de majoritatea părinţilor, şi într-o anumită măsură, nici de copii, ca fiind comportamente din sfera abuzului fizic; 20% dintre părinţi apreciază pozitiv bătaia ca mijloc de educaţie a copilului; 18% dintre copii afirmă că au fost bătuţi acasă cu băţul sau nuiaua, 13% cu cureaua, 8% cu lingura de lemn.

În ceea ce priveşte violenţa asupra copiilor în şcoli, în România frecvenţa în context educaţional a comportamentelor de abuz emoţional şi verbal pe care cadrele didactice le angajează în numele „metodei educaţionale” este extrem de mare. 86% dintre copii sunt certaţi de către cadrele didactice atunci când greşesc; 33% dintre copiii sunt jigniţi şi etichetaţi la şcoală de către cadrele didactice; 7% dintre copii afirmă că sunt bătuţi de către profesorii lor.

Iată, mai jos, câteva dintre consecinţele pedepsei fizice şi emoţionale în familie:
>>> Slăbeşte legăturile de ataşament între părinţi şi copii.
>>> Afectează dezvoltarea emoţională a copiilor.
>>> Poate crea resentimente, frică şi ostilitate faţă de părinţi, pe care copiii nu le exprimă în mod direct.
>>> Bătaia are efecte pe termen lung şi afectează modul în care viitorul adult se va comporta şi se va simţi în contexte tipice vârstei adulte.

Îmi place campania, o susţin şi vă rog şi pe voi să vă alaturaţi celor de la Salvaţi Copiii. Dacă nu aveţi bani, puteţi să le daţi un like şi să distribuiţi ceea ce vor să facă. Dacă aveţi bani, puteţi dona pe site sau dacă sunteţi angajaţi puteti trimite cei 2% către ei.