Top 3 postări

joi, 3 aprilie 2014

Nu esti mai bun, daca nu gresesti

In viata nu poti fi cel mai bun, daca nu ai ceva in spate. Succesul vine de cele mai multe ori ca urmare a unui esec. Daca vrei, cu siguranta depasesti un lucru facut gresit. Totul tine de modul in care gandesti, de lucrurile pe care le-ai constientizat si prin ceea ce vei face ca acea greseala sa nu se repete. Cel mai usor e sa inveti atunci cand ti se zice ca ai facut un lucru gresit. A gresi e omeneste, asa ca trebuie sa-ti asumi greseala, sa te gandesti la ce nu ai facut bine si sa gasesti solutii pentru ca lucrurile sa se schimbe in bine. Nu e usor, trebuie sa muncesti, dar rezultatele vor fi pe masura si te vor motiva suplimentar pe viitor.

Un sut in fund, un pas inainte

Decat sa faci lucrurile intr-o monotonie, fara sa-ti pese ca le faci bine sau rau, mai bine te organizezi in asa fel ca in primul rand tu sa fii multumit de realizari. Cu prima ocazie cand ti se reproseaza ceva, nu te revolta! Daca ceva nu a mers bine, nu-ti taie nimeni capul, doar te atentioneaza. Si totul e in spre binele tau, daca stii sa intelegi mesajul.

Am gresit, recunosc lucrul asta. Ce urmeaza, ce e de facut? Cand esti constient ca ai gresit, deja ai un plus. Stii ca ceva nu a fost facut cum ar fi trebuit, asa ca trebuie sa actionezi. Primul pas e sa-ti stabilesti noi obiective. Ce e cu adevarat important pentru tine, ce iti doresti sa realizezi in viitorul apropiat? O greseala= un lucru facut bine pe viitor. Daca ar fi sa continuam, ar fi indicat sa gresim cat mai des pentru a invata lucruri noi si mai ales pentru a sti sa gasim solutia ideala de rezolvare a situatiei. Un lucru foarte important e sa gasesti o motivare in ceea ce ti se spune si sa iei criticile ca pe niste recomandari de genul :"sa nu mai faci asa ceva pe viitor". Cu siguranta, daca esti constient de greseala si stii ce ai de facut, nu vei mai face aceeasi greseala niciodata!

Sa invatam cat mai mult din greseli, pentru a fi mai buni!Sursa foto

2 comentarii:

C.L.M. spunea...

ei, uneori invatam din greseli, alteori nu :)

Chisanovici Andrei spunea...

macar incercam sa nu le mai repetam :)