Top 3 postări

duminică, 26 octombrie 2014

Eu merg la vot!

Duminica viitoare si mai apoi peste inca doua saptamani ma duc la sectia de votare. Va zic de acum de la inceput ca nu voi da niciun nume in acest articol.

Ma duc la vot pentru ca asa ar trebui sa faca orice persoana cu cetatenie romana care are drept de vot. Din punctul meu de vedere, prezenta la vot nu e optiune, ci o obligatie. Nu ma intereseaza ca vei vota cu candidatul A, B sau C, cel mai important e ca vreau sa mergi la vot. Nu lasa pe altii sa decida in locul tau. Cum ar fi, de exemplu, sa vrei sa-ti cumperi o masina, dar nu alegi tu marca si modelul, ci iti lasi vecinii tai sa aleaga in locul tau?

Gandeste-te ca decizia are urmari pe o perioada de cativa ani si vei folosi masina, sa zicem 4-5 ani, cat e si mandatul viitorului presedinte. Din vecinii tai vor fi cativa care la fel ca tine, nu vor alege ce masina sa conduci pentru cei 4-5 ani. Vor ramane cativa pensionari(care se duc la vot, dar sunt usor de manipulat) plus unii care aleg cam ce ti-ai dori tu, dar totusi nu e decizia ta.

Rezultatul ar fi urmatorul: vei conduce in urmatorii ani un Duster nou, fara imbunatatiri. Urmatoarea masina e cea care ti-ar fi placut mai mult, un Opel Astra cu cateva imbunatatiri si care pare a fi de o mai buna calitate. Oare nu vei regreta ca nu ai facut un minimum efort pentru a alege chiar tu ce ti-ai fi dorit?Poate va conving si Stefan cel Mare si Mihai Viteazul!Niciun comentariu: