Top 3 postări

marți, 23 decembrie 2014

Cum se fac plasele?

Mie mi-a placut din totdeauna sa mesteresc, cum se zice pe romaneste. Imi aduc aminte ca impreuna cu fratele meu am vrut sa avem o poarta de fotbal la tara exact cum le vedeam pe cele de la televizor. Si parca totul parea un vis care sa nu se implineasca. Nu stiam noi cat de mare e o poarta adevarata, dar pentru ca eram mici..5,6 pana in 8,9 ani, ni s-a parut potrivit pentru asa ceva un soi de batator sau bara de uscat. Nu am o poza, dar e simplu..doi pari de vreo 1 metru si 60-70 de centimetri uniti deasupra de alt par de vreo doi metri lungime. Asta ne era poarta. Problema era ca la mai putin de un metru in spate era gradina si mai toate suturile se duceau prin poarta si apoi direct in gradina si ne suparam zi de zi bunicii.

La un moment de revenire acasa, in oras, am nascocit noi si o solutie prin care sa ne facem o plasa pentru poarta si astfel sa ne jucam in liniste, fara a mai strica legumele si fructele de prin gradina. Stiam ca tata avea niste cablu destul de gros, chiar de doua culori: alb si negru. Intr-o zi, cand tata era plecat la serviciu, am intins cablurile si le-am legat in asa fel incat ne-am facut cea mai frumoasa plasa la vremea respectiva. Am facut ochiurile sau nodurile si am mers in diagonala, pe culori. Apoi am ascuns plasa si pana am ajuns la tara, nimeni nu a stiut de isprava noastra. Cred ca a urmat o cearta meritata, dar aveam o poarta de fotbal ca la televizor.

In continuare mi-a ramas in sange fotbalul si probabil ca atunci cand voi avea suficienti bani imi voi face un teren de fotbal cu suprafata artificiala. Nu musai pentru a-l inchiria, ci pentru a avea un loc unde sa joc un fotbal cu prietenii ori de cate ori vreau. Si de aici intervine si romnets.ro . As face totul ca la carte si as alege o plasa imprejmuitoare, precum si plase pentru porti de fotbal de la romnets.ro .
Toate lucrurile au farmecul lor, la momentul la care le facem, dar odata cu inaintarea in varsta ne dam seama ca toate se fac cu un rost.

Niciun comentariu: