Top 3 postări

miercuri, 24 decembrie 2014

Hai sa numaram banii!

Bani, bani, bani baga bani. Asa suna o melodie de a lui Puya si facea referire la modul in care se ofera bani pentru orice. V-ati gandit totusi ca daca nu era moneda, am fi ramas totusi la vechile schimburi, trocuri? Pare ciudat si nu cred ca am mai fi putut realiza schimburile, dar banii din zilele noastre chiar au un rol foarte important. Ii folosim noi si sub forma lor virtuala( plati de pe card, transferuri intre conturi), dar baza este moneda fizica. Cand merg la cumparaturi, majoritatea romanilor platesc cash si astfel este nevoie inca de moneda sub forma lichida.

Pentru ca sunt si atat de utilizati, banii sunt si intr-un numar foarte mare tipariti. Va provocasem mai demult la un joc de imaginatie si va intrebam cam cum ar fi sa castigati o anumita suma (nu foarte mare), dar intr-un timp destul de scurt. Era vorba de economisire, banii castigati erau de fapt adunati zi de zi, dupa ce am fi renuntat la anumite lucruri pe care puteam sa le consideram a nu ne fi necesare. La un calcul simplu, 10 lei adunati zi de zi ar fi insemnat 300 lei la 30 de zile/ 1000 lei la 100 de zile sau mai mult sau mai putin in functie de cat eram dispusi sa economisim zilnic si perioada in care sa aplicam principiul.Daca suma stransa ar fi fost destul de mare, nu ar fi trebuit oare o masina de numarat bani ? Poate ii numaram la mana sau am fi fost la vreo banca si i-am fi rugat pe cei de acolo sa-i numere, dar daca umblam cu sume mari de bani cash zi de zi, sigur avem nevoie de o masina de numarat bani de la comenzi.ro .


Daca ai o afacere si ai un flux continuu de moneda in forma fizica e neaparat sa ai o astfel de masina, pentru a scurta timpul pierdut cu numaratul, precum si pentru a utiliza resursa umana in mod responsabil si cu folos.

Un comentariu:

Dorin spunea...

Da, buna oferta. Am cumparat si eu o masina de numarat tot de la comenzi.ro. O am de 2 ani si e ok, nu am avut probleme. Dar numar mai rar nu am casa de schimb valutar :)