Top 3 postări

marți, 27 ianuarie 2015

Fotbalul iesean, incotro?

La inceputul sezonului fotbalistic eram increzator ca Iasul poate spera, in sfarsit, la ceva ce nu a avut parte cel putin in ultimii ani. Se pare ca pana acum am fost prea increzator, dar chiar si acum inca am sperante ca ramanerea in Liga I poate fi realizata.

Lucrurile n-au mers rau cat a fost Lacatus antrenor, dar rezultatele au lipsit. A venit Chirila. Ionut Chirila, care e mult sub ce insemna sau au insemnat fratele si tatal sau. Venirea lui Napoli a adus si cateva puncte, a trezit putin Iasul si da cateva sperante. Pauza de iarna a adus si cateva plecari, unele asteptate, altele surprinzatoare! Wesley a plecat la fel de repede cum a si venit. Cum bugetul echipei e format in mare parte din banii publici veniti de la Consiliul Local prin intermediul  Fundatiei sportului iesean, cred ca ar fi bine sa stim cu cat si pentru ce l-am platit pe cel mai bun marcator strain din campionatul romanesc.

Salariul din fiecare luna a fost de aproximativ 5-6000 de euro, surprinzator pentru un jucator curtat candva chiar de granzii campionatului. Diferenta a fost facuta insa de banii pe care i-a primit la semnarea contractului: suma de bani este formata din sase cifre si este exprimata in euro. Toate acestea pentru ce? Pentru un jucator in minus meci de meci?

Cu banii pierduti in mai putin de jumatate de an, cred ca am fi putut sprijini centrul de copii si juniori cativa ani. Chiar zilele trecute am aflat de un fost jucator al echipei secunde a fostei Politehnici, in prezent la Stiinta Miroslava, care a fost imprumutat in a treia liga din Turcia. In urma cu cativa ani a doua echipa promovase in a doua liga, dar a renuntat la a participa la competitie. Tinerilor de atunci oare nu li s-au taiat aripile, exact atunci cand credeau ca vor juca pentru prima echipa a Iasului?

Poate ca acum echipa era formata din acei jucatori si nu aveam motive de ingrijorare sau poate e doar o falsa impresie?

Dati voie iesenilor, tinerilor fotbalisti,  sa incerce sa faca ce le place! SA JOACE FOTBAL! Nu doar sa faca act de prezenta pe teren, cum au facut unii jucatori blazati, care abia asteptau sa se mai termine un meci!

Cine vrea sa stea, sa stea pentru oras si pentru suporteri, nu pentru bani si interese personale! 

Deocamdata e multa ceata!

Niciun comentariu: