Top 3 postări

joi, 29 ianuarie 2015

Zburam spre Istanbul

Destinatia e la cateva ore de tine. Faci cateva clickuri si deja ai totul stabilit: transport, cazare, masa si cel mai important, cheful de vizitat.

Cum pleci de acasa? Vrei sa descoperi locul pe moment, sa intri in contact direct cu oamenii locului, sa vorbesti cu ei sau iti faci trasee de vizitat si mergi direct la tinta?
Cu cat mai multe obiective turistice de vizitat, nu ai cum sa "eviti" sa te apropii de localnici. Dar totusi asta e farmecul! Cand mergi in vizita la cineva acasa, el se asteapta ca tu sa doresti sa vezi ce si-a mai facut prin casa, ce s-a mai intamplat in ultimul timp. La fel si cu ei, care doresc sa vorbeasca cu tine si sa se mandreasca cu orasul lui. Din moment ce tu si alti turisti ii viziteaza orasul, e clar ca el e mandru de faptul ca e rezident acolo.

Pentru la primavara, in aprilie am planificat deja ceva: o vacanta in Turcia, la Istanbul. De fapt, acolo e destinatia, locul unde voi ateriza, dar sper sa vizitez si alte zone. Chiar! Sa va zic de pe acum ca am gasit bilete de avion foarte, foarte ieftine si convenabile. Am luat de pe aerolines.ro pentru Istanbul, bilet de avion dus-intors Bucuresti-Istanbul 109 euro. De pe aeroportul Ataturk exista diverse moduri in care poti ajunge in oras, pentru ca e bine de stiut: aeroportul e la 30 de kilometri de oras. Poti merge cu autobuzele aeroportului, taxiuri si un fel de maxi taxi(dolmus).

Lista de muzee e pregatita:
-biserica Sf. Sofia- initial crestin ortodoxa, apoi transformata in moschee si in prezent muzeu;
-moscheea Albastra, cea mai mare din Istanbul;
-Piata Sultanahmet;
-Stamtoarea Bosfor;
-Marele bazar: 5000 de magazine si 60 de strazi, reprezinta cea mai mare piata acoperita din toata lumea.


Abia astept sa vina vacanta, mai ales ca zona aleasa e locul unde doua lumi se intalnesc: lumea europeana si cea asiatica, iar poporul turc e interesant si atragator prin definitie. Lumea ortodoxiei, combinata cu lumea araba este ceva diferit, trebuie vazut si mai ales inteles.

Niciun comentariu: