Top 3 postări

vineri, 22 mai 2015

Cum testam glicemia

Cand e sa fii bolnav, nu ai ce face si trebuie sa te tratezi. Daca ai diabet, trebuie sa-ti masori nivelul de glucoza in mod regulat si cel mai la indemana e sa ai un glucometru. Pana nu demult trebuia sa faci drumuri peste drumuri pana la medic, iti lua glicemia acolo, dar acum e mai simplu si mai rapid. Nu trebuie sa faci drumuri casa-spital-casa, aparatul e la indemana si te poti descurca si singur.

Utilitatea acestui aparat se vede mai ales cand persoana are si un tratament strict de respectat, dar si pentru verificarea uzuala a glicemiei.  Modul de alegere al unui glucometru difera si in functie de tratamentul urmat, asa ca trebuie avut in vedere rata cu care se va folosi. Daca se foloseste insulina, automat si testarea se va face mai des, chiar de cate 5 ori intr-o zi. Daca tratamentul este medicamentos, testarile vor fi mai rare, in special dimineata inainte de masa.

Glucometrul vine la set cu mai multe accesorii care te vor ajuta sa-ti vezi glicemia: testere, ace, solutie de control. Afisajul in urma testarii se face pe ecran, depinde de la aparat la aparat timpul necesar de asteptare in care se determina gradul de glucoza din sange. Nu dureaza mai mult de cate secunde si gradul de precizie difera de la firma la firma, de la aparat la aparat. De fapt, difera acuratetea cu care se determina glicemia.
De asemenea, ca la orice lucru achizitionat, conteaza pretul, iar calitatea se justifica pe masura ce pretul creste. Daca alegi glucometre ieftine, posibil sa-ti faci mai mult rau si banii economisiti se vor duce pe tratament mai tarziu. Chiar testerele pot fi diferite de la un lot de fabricatie la altul si astfel vor influenta testarea.Un comentariu:

Carmen spunea...

Buna ziua, am si eu nevoie de un aparat pentru testarea glicemiei, dar nu stiu ce model sa aleg, care ar fi mai bun, am gasit ceva pe farmacia online rodica ( http://www.farmaciarodica.ro/glucometre-c-245_273 ) ma poate ajuta cineva? Vreau sa il achizitionez pentru mama si mi-ar fi mai usor sa il comand ca sa il primeasca acasa. Am vazut ca au si teste si ace. Multumesc