Top 3 postări

luni, 15 iunie 2015

CSMS Iasi in ultimul an

Ceea ce urmeaza in acest articol vreau sa fie o recapitulare a momentelor prin care a trecut echipa de fotbal a Iasului in sezonul trecut, de la agonie la extaz si la un meritoriu loc 10 la final campionat. Unele momente au fost discutate aici, asa ca puteti urmari linkurile catre articole.1. Prima competitie care a dat startul sezonului a fost Cupa ligii. Aici CSMS a dat dovada de ambitie si eu speram ca aceasta competitie sa aduca chiar trofeul in vitrina noastra. Nu a fost asa, dar am ajuns pana in al treilea tur, trecand pe rand de ASA Targu Mures, CFR Cluj si fiind scosi din competitie de cea care avea sa castige toate trofeele, Steaua Bucuresti.

2. Inceputul de sezon a fost unul greu, antrenorul Marius Lacatus fiind demis din cauza lipsei de rezultate. Solutia de avarie, Ionut Chirila nu a functionat, ba chiar a debusolat si mai mult echipa. Un antrenor venit cu gandul la echipa de Champions League peste 4-5 ani si autofinantare, a dus echipa mai mult spre liga a 2-a.  Fiind adusi jucatori nepregatiti cand deja turul era in mijlocul sau nu a facut decat sa apara si nemultumiri in cadrul vestiarului, nu doar in tribune. Astfel, dupa 10 etape s-a ajuns ca la conducerea echipei sa ajunga al treilea antrenor, Nicolo Napoli. De data aceasta a fost cu noroc!

3. In ultimii ani, fotbalul iesean a dat dovada ca stie sa mai si lanseze tinere sperante in fotbalul romanesc. Si pentru ca trebuie sa aiba grija de tinerii fotbalisti, in noiembrie 2014 s-a organizat un eveniment caritabil pentru juniorul Radu. Tratamentul stiu ca a mers foarte bine, asa ca pe viitor speram ca Radu sa evolueze si pentru prima echipa.

4. "Cine vrea sa stea, sa stea pentru oras si pentru suporteri, nu pentru bani si interese personale!" In ianuarie, asa incheiam articolul. Jucatorii ramasi, plus cei adusi, impreuna cu antrenorii si conducatorii au facut ca etapa de etapa echipa sa joace din ce in ce mai bine, rezultatele sa fie chiar peste asteptari si in multe randuri rezultatele sa faca posibil un lucru rar, pentru ca nu intereseaza: rezultatele au dus echipa CSMS in atentia mass media la nivel national, fiind laudata pentru rezultate si pentru jocul prestat. 
5. #unitivominvinge -ceea ce la inceput de an parea imposibil, a devenit realitate pas cu pas, pana la finalul campionatului. Cel mai important lucru a fost disciplina pe teren, la antrenamente, echipa jucand de la inceputul pana la finalul meciului. Am stiut cand sa ne aparam, cand sa atacam si cand sa facem chiar si spectacol. 

6.Jucatori "vedeta" vs jucatori muncitori
Iasul nu poate fi o echipa care sa atace 90 de minute, asa ca nici jucatorii nu vor fi doar mingicari, ci jucatori care sa alerge, sa se ajute unul pe altul si sa formeze un nucleu. Daca in tur a fost adus, de exemplu, Wesley care nu a convins, in iarna au venit jucatori gen Enescu si Golubovic care au carat pianul, cum s-ar spune!

Seriozitatea aratat de antrenorul Napoli, care si-a motivat jucatorii sa trateze cu maxima atentie fiecare joc, cred ca face din CSMS o echipa ce trebuie sa joace la anul mult mai relaxata. Sistemul competitiei se schimba, vom avea 14, play off si play out. La nivelul actual, cu jucatorii ramasi si cativa care vor veni, cred ca echipa se afla undeva in zona de mijloc, fiind la limita de accedere in play off(locurile 1-6). 

Vom vedea ce va fi! #unitivominvinge

sursa foto: CSMS Iasi

Niciun comentariu: