Top 3 postări

duminică, 19 iulie 2015

Academia de traduceri

De cele mai multe ori cand auzim un cuvant intr-o limba straina sau il citim si totusi nu stim ce inseamna, intram repede pe internet si dam o cautare pe google. Dar ce facem cand avem nevoie de o traducere recunoscuta, o apostila?

De asta a luat fiinta Academia de traduceri si vine in intampinarea nevoilor noastre.


Daca ar fi sa fim egoisti si sa ne credem superiori si atotstiutori, probabil nu am accepta niciodata ca cineva sa ne ajute in vreo problema. Dar totusi, chiar le stim pe toate? Eu sunt de parere ca trebuie sa ne cunoastem limitele, trebuie sa recunoastem cand nu stim sa facem ceva si sa lasam pe cineva care este in masura sa faca acel lucru. 

Cat de usor este sa mergem la un specialist, cineva care chiar se pricepe la ceea ce face si nu doar se afla in treaba. Conteaza foarte mult sa ai studii de specialitate, sa fie un absolvent de studii superioare la Facultatea de litere. Pe langa cunoasterea la nivel avansat a limbii in care se doreste traducerea, acea persoana trebuie sa stie foarte, foarte bine limba romana pentru a interpreta corect textul. Stiti foarte bine ca sunt destul de multe cuvinte care se aseamana sau sunt cuvinte ce au mai multe intelesuri. De aceea zic ca trebuie sa stie sa vada la nivel contextual ce inseamna, pentru a face o traducere pe masura. La urma urmei si Google translate iti traduce un text dintr-o limba oarecare in alta, dar are vreun sens cand vezi rezultatul?

Acum sa va prezint avantajele(probabil doar cateva dintre ele) daca apelati la serviciile lor:
-comanzi simplu si ultra-rapid;
-garanteaza calitatea;
-livreaza oriunde in lume;
-respecta termenele limita(stabiliti un deadline pe care il respecta);
-experienta foarte mare(din anul 2005 pana in prezent), avand peste 3 milioane de pagini traduse de atunci;
-certificare de calitate ISO;
-afiliere internationala;
-abordarea tuturor limbilor, prin vorbitori nativi;
-mai multe departamente lingvistice(europene, asiatice, slave si baltice, limbi rare).
Cum de multe ori avem nevoie de copie legalizata dupa un anumit act, ar fi bine sa stim care sunt actele oficiale in baza Conventiei de la Haga:
-documentele care provin de la o autoritate a statului;
-documentele administrative;
-actele notariale. 
E bine de stiut ca apostila poate fi eliberata si in format digital, avand din acest an acelasi statut cu cea fizica. Niciun comentariu: