Top 3 postări

joi, 16 iulie 2015

Despre sistemul de finante

Ei bine, sistemul bancar, finantele unei tari nu sunt pe atat de simple precum poate ar parea ele. Din acest sistem fac parte si actiunile, obligatiunile, dividendele. O sa le explic pe toate pe parcurs pentru cei care nu le cunosc sau cei care vor sa stie mai multe. Daca vreti sa vedeti exact ce inseamna aceste lucruri vedeti pe Trade.com .A fi actionar sau a avea actiuni undeva cred ca stie lumea ce inseamna. O societate comerciala infiintata cu scopul de a face profit poate fi de mai multe tipuri, printre care si societate pe actiuni. Actionarii trebuie sa participe la infiintarea societatii cu o anumita suma si procentual vor primi actiuni. Acestea le pot aduce anual profit, cota parte si le pot vinde cand vor.

Obligatiunile sunt o forma de bani sau mai bine zis intrunesc cam aceleasi caracteristici. Obligatiunea este un titlu de valoare care se aseamana cu un imprumut. Cineva emite acele obligatiuni si cineva "le imprumuta". La fel ca un imprumut, cel ce emite obligatiunile are pretentia de a avea un castig din toata afacerea si stabileste o dobanda. Aceasta poate fi fixa sau variabila, dar in functie de scadenta si de variatiile pietei, poate influenta major imprumutul. Fluctuatiile ratelor dobanzilor de pe piata monetara pot influenta in mare masura dobanda, daca aceasta este fixa, stabilita la inceput.

Fie ca tranzactionati obligatiuni sau sa faceti o simulare, pe site gasiti informatii despre diverse piete. Aici va puteti incepe cariera de trader. Pentru ca sunt si foarte multe riscuri, exista o rubrica in care sunt prezentate in detaliu riscurile pe care vi le asumati si de care trebuie sa va feriti.
Puteti accesa sectiunea CFD pe mai multe subramuri: indici, aur si argint, petrol, actiuni, marfuri, obligatiuni. CFD este legatura facuta cu valoarea din piata a acestor bunuri fizice sau virtuale sub forma unui contract.

Avem recent cazul Greciei, care este aproape de a intra in incapacitate de plata si trebuie sa avem destula prudenta cand tranzactionam, mai ales pe pietele sensibile. Exista riscul ca fluctuatiile sa fie mari intr-un interval foarte scurt de timp. Exista si posibilitatea inversa, care este echivalenta cu o afacere de succes.

Niciun comentariu: