Top 3 postări

duminică, 24 ianuarie 2016

Antidot frigului

Ultimii ani au adus schimbari destul de mari, daca nu chiar majore si aici ma refer la vreme, la dispunerea anotimpurilor. Avem practic doua sezoane, unul rece si altul cald. Iarna are alt specific, alte caracteristici fata de acum 10 ani. Doar unele aspecte au ramas neschimbate, iar unul cu siguranta este frigul, dar chiar si acesta apare si dispare, zilele cu multe grade cu minus fiind mai putine. Totul este spre binele nostru, dar trebuie sa avem grija si sa ne incalzim cum se cuvine. Haine groase, pe cat posibil sa evitam statul afara prea mult timp, dar daca acest lucru nu poate fi evitat, trebuie compensat cu bauturi calde, ceaiuri. Mi-au atras atentia cateva ceainice de inox colorat sau emailate pe care sa le folosesc in sezonul rece.
N-am avut niciodata, dar imi placeau cand le vedeam pe la tv, in filme sau desene animate ceainicele care fluierau. Si nu doar ca imi placeau, dar ma si amuzau (probabil pentru ca nu le intelegeam), deoarece eu credeam ca un ceainic care fluiera ar fi echivalentul unui ceainic nervos.  Sistemul este destul de simplu (seamana cu o oala sub presiune) iar in momentul in care apa fierbe, ceainicul incepe sa fluiere si sa te atentioneze. Poti incerca un ceainic din inox cu fluier stil retro de pe site. Pe langa acest tip de ceainic, gasiti foarte multe alte tipuri, mai simple sau mai complexe. Scriind aceste randuri ma gandeam ca un ceainic sau o selectie de ceaiuri pot fi, de asemenea, un ideal cadou pentru o persoana care isi serbeaza ziua de nastere in aceasta perioada.

Poti incerca orice combinatie de ceaiuri, unele mai simple, altele mai complicate si mai gustoase. Un ceai care imi place mie foarte mult si este bun iarna este format din flori de tei, menta si fructe de padure. Bineinteles, totul primeste atentia cuvenita si se bea cu miere de albine si suc de la o lamaie proaspat stoarsa. Pe langa faptul ca te incalzeste, un ceai te poate bine dispune si este ideal sa-l savurezi alaturi de un grup de prieteni. Voi ce ceaiuri de baut iarna recomandati?


Niciun comentariu: