Top 3 postări

miercuri, 27 ianuarie 2016

Gata cu fumatul!

E a doua zi consecutiva si probabil veti spune ca nu intelegeti de ce am mai ajuns aici. Nu conteaza numele, dar e o pizzerie.
Ideea e valabila pentru foarte multe locatii, cred eu ca peste 90%.
De ce sunt nevoit eu, ca nefumator, sa stau langa cei care fumeaza?Tot ce ati citit pana aici e un articol inceput cu cateva luni in urma si pe care nu-l terminasem. Ziua de azi a schimbat cu totul continuarea articolului, deoarece Curtea Constitutionala a Romaniei a declarat ca fiind constitutionala legea anti-fumat. Astfel, foarte curand, mai exact la 45 de zile de la publicarea legii in Monitorul Oficial, fumatul este interzis in spatiile publice inchise. Un motiv de bucurie pentru mine, deoarece nu fumez, dar si pentru inca foarte multi romani care erau fumatori pasivi atunci cand ieseau intr-un restaurant, club, pizzerie sau cafenea. 

Fumatorii n-au decat sa fumeze afara, nu ne pot obliga sa respiram un aer amestecat cu fum de tigara. Decizia este cat se poate de logica si normala, nu ca cea de acum cativa ani, cand au aparut asa numitele "separeuri pentru nefumatori". De ce sa fiu obligat sa stau in alta parte eu, care nu fumez si nu invers? Legea actuala mi se pare cea mai corecta, nefiind conditionat in niciun fel in alegerea unui loc intr-o locatie. 

De acum sa asteptam sa mai treaca inca vreo doua luni si nu vom mai da de fumul de tigara in nicio unitate de alimentatie publica. Tu cum comentezi acest subiect? 

Niciun comentariu: