Top 3 postări

duminică, 17 ianuarie 2016

Hai la joaca!

Importanta cu care ii educam pe cei mici sau cu care am crescut noi se reflecta in comportamentul de peste ani. Un copil va avea un parcurs in viata ce va tine cont de obiceiurile dobandite cand a fost mic, dar si de educatia pe care a primit-o. Cele mai cautate jucarii pentru copii ar trebui sa fie cele care le atrag atentia, dar si cele care le stimuleaza gandirea.

Desi oricarui copil ii place sa se joace, parintii trebuie sa se implice in joaca lor si sa ii responsabilizeze in acelasi timp. Exista tot felul de jocuri de educative sau jucarii pentru copii care implica si creativitate in folosire, dar si logica. De asemenea, cred ca si sistemul de invatamant ar trebui construit in asa fel incat sa ajute la inceput copilul sa se dezvolte ca personalitate prin jocuri. Cel mai bun exemplu cred ca il ofera Japonia, tara unde elevii sunt responsabilizati, dar primesc si o educatie corecta.

Fiind la o anumita varsta, copilul are nevoie de anumite informatii, potrivite varstei lui si cu gradul sau de asimilare. Puteti alege jocurile in functie de varsta, fiind mult mai usor sa ii faceti lista de cadouri pentru urmatoarea aniversare. Pentru a incepe sa invete de acasa, cred ca sunt numai bune de cumparat jucarii educative de la Edu Class.Eu unul, daca as fi din nou la varsta copilariei cred ca as sti ce vreau, iar lista ar fi una foarte lunga cu siguranta. Imi plac foarte mult jocurile de logica si cele in care trebuie sa construiesti ceva din anumite piese sunt mai mult decat interesante. Pot fi puzzle sau pot fi jocuri lego, unde trebuie sa imbini bucata cu bucata si sa construiesti masini, case, etc. De asemenea, jocurile de memorie sunt captivante, mai ales cele in care trebuie sa gasesti simbolurile identice, doua cate doua. De cand ai vazut cateva dintre ele, incepi sa le si imperechezi, dar mai important este actiunea din spatele jocului. Stimularea memoriei te ajuta sa faci conexiuni cu ce ai vazut cu doar cateva secunde mai devreme. Ca tot veni vorba de conexiuni, cred ca e mult mai simplu sa inveti cand vezi acel lucru in fata. Eu am ales o macheta de sistem solar, motorizat, ideala pentru a invata planetele din jurul pamantului.In permanenta gasiti unele promotii la diverse produse, pe care le puteti achizitiona la pret redus, dar si o gama variata de jocuri si jucarii pentru copii.

Niciun comentariu: