Top 3 postări

miercuri, 27 ianuarie 2016

Noi teritorii, noi provocari

In general vorbind, cei care au facut primii un anumit lucru au avut foarte mult de castigat atata timp cat n-au avut competitori sau acestia erau foarte putini. Cand competitorii au devenit foarte multi si competitie a devenit una foarte puternica, unii fie au renuntat fie au disparut pentru ca nu mai aveau instrumentele necesare pentru a face fata noilor provocari. Constantin Patrascu Octavian este un exemplu concret de "explorator", fiind deschizator de drumuri.Acesta a pornit anul trecut intr-o calatorie in America centrala, mai exact in Republica Dominicana. Acolo a negociat cumpararea unui call center, o firma mare, cu aproximativ 150 de angajati pentru a duce tradingul online. Exact ce ziceam la inceput, noile orizonturi trebuie privite cu optimism, desi nu stii niciodata ce lucruri neprevazute pot aparea. Conteaza mult si faptul ca limba oficiala de acolo este spaniola sau ca descoperitorul Americii, Cristofor Columb a numit Republica Dominica "Mica Spanie", fiind declarat cel mai frumos teritoriu din lumea noua. Atractivitatea vine si din faptul ca in zona extinsa se vorbeste preponderent spaniola, angajatii sunt bine pregatiti in ce priveste codul muncii. Constantin Patrascu Octavian vede aceasta translatie de la call center la o companie ce se ocupa cu tradingul online un lucru normal, firesc, prin pastrarea angajatilor si instruirea lor pentru noul domeniu de activitate. Costurile sunt reduse, singurele lucruri de care e nevoie sunt tehnologia, know how-ul si eventual brokeri staini, cu experienta.

Prin aceasta mutare Constantin Octavian Patrascu reuseste sa salveze si locurile de munca ale oamenilor, acolo fiind o problema majora si somnajul. Pentru a influenta succesul, conteaza si economia la nivel global in acea tara, de la sfarsitul crizei economice existand o crestere constanta a economiei. Dupa o crestere cu 4,6% in anul 2013, in 2014 a urmat o alta crestere economica de 6% ca urmare a revenirii turismului si al constructiilor, iar dezvoltarea chiar a unor alte domenii nu va avea decat rezultate pozitive.
Cum Columb a mers pe baza intuitiei si a descoperit noi teritorii, asa si altii cauta noi zone unde sa duca lucruri noi pentru acele zone.

Niciun comentariu: