Top 3 postări

vineri, 29 ianuarie 2016

Pagini web de la Iustin Paraschiv

Cautam anumite chestii pe net despre programare si anumite lucruri despre siteurile web si am dat peste un programator, Iustin Paraschiv. Imi palce abordarea si modul de exprimare, se cunoaste pasiunea si devotamentul.

Blogul lui Iustin Paraschiv

Ca la orice blog, abordarea este diferita cu a unui site, asa vei primi informatii in alta maniera, una mai prietenoasa, mai lejera. Pe blogul lui Iustin Paraschiv gasesti informatii mai generale cu privire la siteuri, la programare, la informatica in general, mai pe scurt. Aici am avut un deja vu si mi-am adus aminte de liceu, dar va povestesc imediat si despre acea perioada. Tablouri sau vectori, programare orientata pe obiecte, adresa, siruri sunt doar cativa termeni de specialitate care au starnit amintirile.

Site facut de Iustin Paraschiv

Eu ca studii liceale sunt absolvent de mate-info(informatica intensiv), alegand calea realului la admiterea de dupa terminarea clasei a 8-a. Timp de 4 ani am facut destule ore de matematica si mai ales de informatica. Timp de cate 6, 7 sau 8 ore pe saptamana invatam programare si foarte putin(doar in clasa a 12-a ) baze de date. Nu a fost prima experienta cu informatica, am mai avut si prin ciclul gimnazial ore de informatica. Astfel, am avut de invatat, insa ce-i drept programe cam trecute, depasite: Pascal (in gimnaziu), C++ (in liceu) si Fox Pro (tot in liceu, baza de date). Pe langa toate astea, pentru a pregati lucrarea pentru atestatul profesional, am invatat si putin web design. Nu am vrut sa ma complic prea mult, asa ca am invatat cam de unul singur si am facut un site in Adobe Dreamweaver.  In schimb, daca vrei sa ai un site sau conjunctura este de asa natura ca ti-ar trebui un site, iti recomand sa intrebi la Iustin Paraschiv si vei primi ce iti doresti.Eu unul nu profesez ca programator, nici domeniul nu este legat de informatica sau calculatoare. Asta desi sunt absolvent de matematica-informatica si am atestat de asistent programator ajutor. Totul e sa ai tragere de inima si sa lucrezi de placere, nu din obligatie. Am invatat unele lucruri interesante, m-au ajutat sa imi dezvolt gandirea si sa le inteleg logic, dar m-am oprit la atat si nu am mai continuat pe partea informaticii.

Sincer sa fiu, nu regret faptul ca am facut liceul la specializarea mate-info, dar regret ca ceea ce am invatat nu a fost de actualitate. Poate ca daca as fi invatat Java sau html as fi indragit mai mult informatica. In schimb ma bucur ca exista oameni precum Iustin Paraschiv.

Niciun comentariu: