Top 3 postări

joi, 10 martie 2016

Cioc, cioc. Deschide usa!

Avand cateva zile libere, stateam si ma gandeam azi la de toate. Doua drumuri pana la bucatarie si mi-am adus aminte cum am facut o curatenie generala in apartament acum vreo 10 ani. Desi era cam la inceput cu termopanul si lucrurile astea, am gasit la momentul respectiv usi de interior cu finisaje moderne. Vremea a fost de asa natura ca au schimbat ai mei si atunci si usa de la bucatarie, daca tot am inceput "marea demolare"!

Partea mai complicata a fost sa gasim solutia atunci, pentru ca situatia nu era chiar usoara. Am schimbat toate geamurile exterioare atunci si am pus geamuri termopan, dar usa era un caz aparte pentru ca spatiul nu era foarte mare. Inainte am avut o usa normala, care se deschidea spre bucatarie si automat in partea stanga nu puteai sa pui nimic ca loveai cu usa. Invers ar fi fost la fel de delicat, pentru ca usa ar fi venit pe hol cand o deschideai. Solutia propusa a fost o usa glisanta si aia a fost!

Am facut si o schema ca sa intelegeti de ce o usa normala nu mai era o solutie de luat in seama. Asta ar fi insemnat sa pierzi cam un metru patrat din suprafata. Nu puteai pune un frigider ca il loveai, masa nu avea nici ea loc asa.


Chiar ma bucur ca am gasit acea solutie la momentul respectiv, deoarece ma saturasem si nu imi place ce inseamna un santier continuu in apartament. Pe langa toate astea, e practic pentru ca economisesti spatiu cand alegi usi glisante. Aproape o luna de zile am stat cu praf in casa, plus lucruri stranse si a fost foarte incomod si daca ar fi fost acum de schimbat usa, probabil ar fi primit un mare NU. 
Acum as fi ales si altceva, fiind o multime de variante posibile. Usa actuala e cu rama din aluminiu si cu geam, dar acum vad ca exista o multitudine de modele de usi de interior si e mai greu sa te hotarasti ce vrei, nu e deloc greu sa gasesti ce ai nevoie. Si solutia tehnica pentru usi glisante e alta, usa poate sa se gliseze fie in exteriorul peretelui, fie in interiorul lui, fiind cumva un perete fals, gol inauntru.Niciun comentariu: