Top 3 postări

miercuri, 9 martie 2016

S-a stricat. Arunci sau repari?

Acum cateva saptamani a avut un prieten oarece probleme la masina si a gasit piese auto originale Ford de la Autohut. Ideea e ca poti sa folosesti orice sau poate nici nu stii ce se foloseste, dar e recomandat sa folosesti piese originale. Si cel mai bine e sa te asiguri ca la montaj se inlocuieste acea piesa si se pune cea noua, comandata. Sunt destule service-uri auto care nu urmaresc nici siguranta clientilor cand vor iesi in strada cu masina, dar isi continua "activitatea" in liniste.

E de inteles ca o piesa originala e mai scumpa, dar e facuta tot de cei care au facut si masina. Aici nu cred ca e ca in alte parti, sa poti produce sub licenta. Eu gandesc in felul urmator: cineva face si el acea piesa, dar nu are "reteta", ci incearca sa faca o reproducere a unui original. In tot acest proces cred ca se pot strecura tot felul de erori care te vor face sa cheltui si mai multi bani. Poate nu acum, dar peste ceva vreme vei scoate mai multi bani din buzunar sa repari. Decat sa cumperi piese auto care nu sunt originale, mai bine cumperi ceva original, platesti mai mult, dar stii ca nu mai ai probleme cativa ani de zile.
Sa va zic si cum a fost in cazul de fata, pentru ca a fost usor de tot. Vizita la service, gasit problema si apoi erau doua variante: sa caute ei prin furnizori piesa sau sa vina el la service cu piesa. Cauti piese auto pe Autohut pentru Ford si iti este livrata in orice zona din tara. Si am mai gasit o parte buna tinand cont ca masina nu tine cont de ziua de salariu cand alege sa se strice. Cei de la Autohut iti vin in ajutor si poti cumpara si plati in rate. Asta chiar e de folos pentru ca iti repari masina si te folosesti in continuare de ea, dar platesti mai tarziu.

Si daca tot veni vorba de bani si lucruri care costa mai mult, vreau sa va dau un sfat care va poate ajuta sa nu reparati constant unele lucruri de prin casa sau de pe langa ea. Un lucru cumparat de nou e de 10 ori mai trainic decat ceva second hand. De mic copil stiu ca tot ce s-a cumparat prin casa a fost nou: aragaz, televizor, masina de spalat, frigider, autoturism. Singurele reparatii s-au facut dupa 8-10 ani si au intervenit ca urmare a uzurii(niste tamburi la masina de spalat).

Niciun comentariu: