Top 3 postări

luni, 28 martie 2016

Tratam cand e cazul

In general, ca sa stim ca suntem sanatosi si sa tinem sub control tot ce poate aparea, trebuie sa mergem cu o anumita frecventa la doctorul de familie si in caz ca e necesar, pe baza unei trimiteri sa mergem la medici specialisti. De asemenea, sunt anumite tipuri de analize ce trebuie repetate la anumite intervale de timp(3 luni, 6 luni, un an). O afectiune frecventa este diabetul si cum putem preveni diabetul de tip 2?

Cele mai recente studii arata ca aceasta afectiune(diabet zaharat tip 2) apare ca urmare a unui sitl de viata nesanatos, sedentarism, alimentatie dezorganizata. Cel mai simplu, diabetul de tip 2 poate fi prevenit printr-un stil de viata ordonat, cu activitati fizice, o dieta echilibrata si odihna cat cuprinde. O alimentatie bogata, sanatoasa trebuie insotita si de Favio multivitamine. Sa ne mentinem corpul la o greutate constanta, normala este un lucru ideal pentru ca asa el isi face treaba in mod corespunzator. Trebuie sa ne ajutam singuri si sa facem miscare cat se poate de des pentru a stimula corpul sa secrete insulina mai multa, pe care sa o transforme in energie.  Ce trebuie sa stim si cam ce simptome diabet de tip 2 pot aparea? Odata cu supraponderalitatea exista riscul aparitiei, dar exista si tratament diabet tip 2 sau in cazul unei tensiuni de 140/90.

De ce e bine sa facem aceste lucruri cu regularitate? E simplu! Cu cat este depistata mai repede o problema de sanatate, cu atat mai bine, pentru ca se pot lua masuri din timp si poate fi combatuta mai repede si mai usor. E ca si cum ai avea o problema la masina, de exemplu. Ai probleme cu franele si amani si tot amani pana sa mergi la un service. Cand vezi ca masina nu se mai opreste, te vei duce in cele din urma si la mecanic. Pe langa faptul ca vei fi nevoit sa schimbi placutele de frana, cel mai probabil vei schimba si discurile pentru ca au ajuns sa se uzeze si ele. Pe langa astea, e posibil sa se fi intamplat si altele si sa se mai fi stricat cate ceva. Daca ai fi mers din timp si rezolvai o problema simpla, nu erai acum intr-o situatie delicata.

Asa e si in viata noastra, apar unele probleme si inevitabil trebuie sa ne tratam.

Niciun comentariu: