Top 3 postări

luni, 21 martie 2016

Un taxi, va rog!

Buna ziua, as dori un taxi...bla bla bla. Si stai si astepti pana iti zice tanti din centrala un indicativ si timpul in care ajunge taxiul. Povesti, asta era pe vremuri! Adica am patit chiar destul de recent si parca vorbeam singur. Pe langa faptul ca se auzeau vocile a inca 4-5 operatori si nu stiam daca vorbeste cu mine, am si asteptat pe linie fara rezultat. Am inchis si am sunat la alta companie si a fost cam aceeasi treaba, apoi la alta. Dupa vreo 5 minute pana am facut comanda, au mai trecut 2-3 minute pana m-am vazut urcat in taxi. In total, cred ca au fost cam 10 minute irosite, iar cand te grabesti si ai nevoie de un taxi conteaza orice minut. Pe langa toate astea, sa va mai zic ceva care conteaza si probabil e factorul numarul unu cand mergi cu taxiul: pretul cursei! La noi in Iasi, pretul pe kilometru e de 1,99 lei pe timpul zilei. Foarte mult, daca prin alte orase e chiar 1,4-1,5 lei pe kilometru.

Acum e si mai simplu, dar si mai bine pentru ambele parti. Totul e ca fiecare parte sa stie ce e cu adevarat prioritar. Sa va explic in mare si care e faza cu aplicatia GTI TAXI. Intri in aplicatie si vezi ce soferi sunt liberi si poti alege ,dar avantajul e ca te poti folosi si de recomandarile primite de la altii. Tu poti evalua cursa, oferind un calificativ soferului. La fel si soferii pot evalua clientii avuti, oferindu-le calificative. Poti salva soferii cu care iti place sa mergi sau sa-i blochezi pe cei care nu iti ofera confortul necesar in timpul calatoriei.
Asta e si o chestie importanta invatata in facultate de la un prof super tare, de la care am avut multe de invatat: rewieurile iti aduc clienti si mai multi, dar conteaza si ce faci dupa-sa le si citesti, sa imbunatatesti ceea ce ei considera ca nu e bine in ce faci tu sau sa tii cont de sugestiile lor. Cu alte cuvinte, iti alegi cativa soferi de incredere, la care sa apelezi oricand ai nevoie, scapand astfel de cei care nu fac cinste meseriei sau poate nu sunt pe gustul tau.Ca tot veni vorba de taxiuri, soferii de taxi si calatoriile cu taxiul, m-am gandit si la cateva tipologii de taximetristi pe care ii vei intalni in trafic:
-taximeTRISTUL-e genul de sofer pe care il vei ocoli data viitoare, pentru ca te indispune; el iese la munca doar de dragul de a mai trece o zi, fara sa faca totul din pasiune;
-taximetristul glumet- e exact opusul celui de mai sus si va gasi orice "chichita" pentru a-si aduce aminte o intamplare amuzanta cu alt client sau ceva legat de trafic;
-taximetristul manelist-am urcat candva intr-un taxi si asculta manele, dar a intrebat totusi daca sa schimbe, sa puna altceva; sigur are replica la el-"o stii pe asta noua?";
-taximetristul "atotstiutor"-e cel care comenteaza cum respecta sau nu regulile de circulatie altii, dar nu observa ca el nu semnalizeaza, se baga fara sa-i pese ca altul trebuie sa franeze sau blocheaza o intersectie stand la panda de clienti;
-taximetristul cu maimuta-n-am dat peste ei, fiind foarte multi prin Bucuresti, dar iti vor umfla serios costul calatoriei printr-un dispozitiv care adauga kilometri cursei.

Lasand la o parte toate astea, sa vedem conditiile pentru a avea aplicatia, dar care cred ca sunt indeplinite probabil de cel putin 80% dintre utilizatorii de telefonie mobila din Romania:
-utilizator de smartphone si sa descarce aplicatia din Google Play sau App Store. Cum majoritatea avem smartphone, nu e greu nici sa luam aplicatia. Urmeaza ca apoi sa o folosim si sa simplificam treburile, ca de complicat e cel mai usor!

Asadar, aplicatia GTI TAXI se poate descarca gratuit din App Store(iOS) sau Google Play(Android), in functie de telefonul pe care il folosesti.


Niciun comentariu: