Top 3 postări

miercuri, 15 iunie 2016

40-15

Nu stiu voi, dar eu sigur nu ma dau inlaturi de la a participa la un eveniment sportiv, fie ca privesc sau iau parte activ. Tenisul de camp are farmecul sau, nu atinge cotele fotbalului la expunere, dar fanii sunt fani. Eu am fost atras de acest sport datorita echipei de Cupa Davis a Romaniei. Pavel, Trifu, Hanescu, Tecau, Mergea sau Ungur sunt cativa fosti sau actuali tenismeni romani ce au avut perioade de succes sub tricolor.

Pana acum cativa ani nu pusesem mana pe o racheta de tenis, dar incet incet am invatat si sa joc. Nu e nici usor, nici greu, dar trebuie sa fii motivat sa inveti si mai presus de toate, sa iti placa acest sport. Sunt nenumarate cazuri de copii care sunt dusi cu forta de parinti sa practice anumite activitati sportive, din diferite motive. Daca tatal a jucat fotbal, vrea sa isi faca si copilul fotbalist, daca a fost baschetbalist, sub panouri isi vede si fiica. Lucrurile nu ar trebui sa stea chiar asa, ci copilul sa aleaga sa urmeze o pasiune.

Si la nivel de costuri, poate ca tenisul nu se compara cu alte sporturi, deoarece e un sport individual. Bine, veti spune ca exista si dublu, dar altceva vreau sa spun. Costurile sunt mai mari la tenis, pentru ca trebuie sa iti inchiriezi teren singur, sa-ti cumperi rachete, mingi, echipament, etc. Daca esti intr-o echipa de fotbal de exemplu, costurile sunt mai mici cu siguranta. Avantajul este ca gasesti tot ce iti trebuie intr-un magazin tenis de camp.

La nivel de amatori, echipamentul poate sa nu fie neaparat profesionist, dar cand e vorba de rachete tenis, trebuie sa alegi ceva de calitate. Privind la televizor, vei spune ca nu e mare lucru sa joci tenis, dar sa te vad la serviciu, la retur. Atunci chiar te ajuta foarte mult racheta si o spun din proprie experienta. O racheta noua, bine racordata te ajuta foarte mult sa returnezi la serviciu, sa dai o lovitura de dreapta sau un rever.

Niciun comentariu: