Top 3 postări

joi, 9 iunie 2016

RO-MANIA, RO-MANIA!!!

De unde dragostea de fotbal? De acasa, pentru ca acolo vezi, inveti si ramai cu unele lucruri pe viata. Nu era meci, cand eram mic pe care sa nu-l vad cu tata. Cand juca Romania, desi era seara tarziu, stateam in fund in fata televizorului si ma uitam la cei in galben. De cele mai multe ori, finalul meciului ma prindea dormind, asa ca dimineata prima intrebare era: "A castigat Romania?".

De fapt, copilaria mi-a deschis ochii catre un fenomen: fotbalul. Primul meci vazut live, pe stadion, a fost pe la 4-5 ani, pe stadionul din Dealul Copoului. Era iarna, zapada mare in tribune si eu faceam bulgari de zapada. Peste cativa ani am inceput sa merg singur la meciuri si sa traiesc victoriile Iasului alaturi de jucatori. Toti jucatorii cred ca au un vis, sa joace pentru nationala, iar noi sa ii urmarim in cat mai multe meciuri castigate.

Meciurile nationalei trebuie traite la intensitate maxima, e nationala noastra, a romanilor! Eu cred ca toti jucatorii sunt motivati sa stie ca o tara intreaga ii urmareste, le este alaturi pe stadion sau din fata televizoarelor. Fiecare meci trebuie sa fie un moment special, de sarbatoare si sa fim alaturi de familie, de prieteni si sa strigam in cor: "HAI ROMANIA!".

Legat de nationala, am si regrete, pentru ca eram prea mic si nu am trait momentul de glorie al Generatiei de aur, dar am trait totusi momente importante ale generatiilor ce au venit din urma. Deopotriva, au fost si esecuri, dar acestea sunt cele mai importante, deoarece din esecuri inveti, nu este echipa care sa nu fi pierdut vreodata. Cel mai important e sa iti asumi esecul si sa devii mai puternic, sa treci peste orice.

La campionatul european din acest an, ce incepe maine, sper sa mergem cat mai departe posibil pentru ca nu avem o generatie rea. Echipa nationala actuala este un mix echilibrat intre jucatori cu experienta si jucatori tineri, fara prea multa experienta la nivel international. Suntem in grupa cu Franta(tara gazda), Elvetia si Albania, dar cred ca putem fi pe unul dintre primele doua locuri din grupa daca jucatorii vor fi determinati si uniti, iar noi vom fi alaturi de ei neconditionat.

Eu sunt pregatit de EURO!Cu totii in galben, alaturi de tricolori, milioane de voci ce striga in cor: "HAI ROMANIA!!!".
Niciun comentariu: