Top 3 postări

duminică, 28 august 2016

Citim ascultand

Trebuie sa recunosc si nu e motiv cu care sa ma mandresc, dar nu prea citesc. Adica citesc ce circula in online, dar nu pot sa zic ca am pus mana pe o carte prea recent. Pe de alta parte, acum nu e musai ca o carte sa fie clasica, coperta si pagini in interior. Eu unul as vrea niste carti audio, de ascultat pe drum. Nu e ziua mea curand, dar e bine sa tineti minte. De fapt, prima ocazie pe care o aveti de ziua numelui.

Fiind sfarsitul verii, acum chiar ma gandeam la perioada copilariei si la scoala. Stiti cum erau vacantele de vara, jocurile cu prietenii, toata ziua afara. Venea insa si vremea cand trebuia sa ne facem temele de vacanta. Partea asta nu prea imi placea pentru ca trebuia sa stai si sa citesti carti, sa faci rezumate, caracterizari, etc. Acum parca as prefera sa citesc vreo carte si sa imi fac temele, acela nu era vreun stres. Fie si carti audio, tot le "citesti" si iti sunt prieteni de calatorii.Cum ajungi in posesia unei carti audio? Nimic mai simplu: intri pe site, vezi ce iti place si dai comanda. In functie de cat de repede iti doresti sa ajunga la tine, selectezi si de acolo nu te mai intereseaza. Poti folosi plata cu cardul, orice marca de card. In online e aproape ca in offline, chiar si in cazul cartilor. Atunci cand le cauti, ai de cautat mai mult sau mai putin in ambele cazuri. Din proprie experienta, tind sa cred ca vei gasi mai repede pe un site. Apoi e vorba de prezenta fizica in librarie. Intr-o librarie obisnuita e posibil sa nu ai unele carti, pe cand intr-o librarie online vei gasi sau poti comanda o anumita carte. De acolo e treaba administratorilor site-ului, care vor contacta editura.

Desigur, pentru nostalgici sau pentru cei care chiar nu se pot desparti de carti, acolo veti gasi si variantele clasice pentru carti. Fie ca e vorba de carti audio sau carti "clasice", un lucru e foarte important si ar trebui sa primeze: continutul e acelasi si e vorba de obiceiul de a citi. Alegand o varianta sau alta(e mai putin important) rotim roata spre viitor.

Niciun comentariu: