Top 3 postări

sâmbătă, 27 august 2016

Sa fie cald si la iarna

Stiti vorba si obiceiul romanului: fa-ti vara sanie si iarna car, dar e vorba de omul gospodar. Toata vara ar trebui sa te pregatesti de iarna pentru ca nici nu iti dai seama cand trece anotimpul cald, vine toamna si deja a trecut si ea. De asta e bine, daca stai la casa sa te gandesti din timpul verii cum ar putea sa-ti fie la fel de cald si in timpul iernii.

Daca as sta la casa, as alege centrala peleti pentru sistemul de incalzire. Acum probabil ma intrebati de ce? Evident, prima varianta ar fi centrala pe gaz metan, dar nu cred ca e rentabila la casa. Sa va dau si un exemplu, pentru ca nu stii pana nu vezi sau auzi la altii. In plina iarna, daca e si foarte geroasa, s-ar putea sa nu prea ajunga gazul la tine sau cel care ajunge sa fie insuficient. In acest caz, risti sa stai si in frig, dar sa aiba de suferit si centrala. Cum sunt multi consumatori, presiunea si asa ar fi scazuta, iar un consum ridicat simultan ar reduce energia.A doua varianta care ar putea fi luata in calcul ar fi o centrala pe lemne. Asemenea unei centrale termice pe peleti, iti ofera autonomie si independenta, insa e costisitoare. Lemnele sunt scumpe(iar pentru o iarna intreaga vei fi nevoit sa arzi destule lemne) si cand tragi linie s-ar putea sa-ti pui mainile in cap.

Avantajele unei centrale termice pe peleti sunt:
-costuri reduse(cu pana la 30% mai mici fata de celelalte variante);
-nu depinzi de furnizorul de gaz;
-peletii au o densitate energetica dubla in comparatie cu lemnul verde de foc;
-materia prima(peletii) este formata din deseuri lemnoase comprimate, asta inseamna ca mai si reciclam in acelasi timp.

Daca achizitionati o centrala de pe siteul berluni.ro, vei beneficia de suport pentru a face cea mai buna si avantajoasa alegere, punerea in functiune gratuita si garantie de cel putin 2 ani, care poate fi si mai mare in unele cazuri. Eu am specificat ce as alege eu, varianta centralei pe peleti fiind mai avantajoasa din punctul meu de vedere, dar puteti alege si din gamele de centrale termice electrice sau pe baza de combustibili clasici(lemn, gaz).

Niciun comentariu: