Top 3 postări

vineri, 26 august 2016

Sus, tot mai sus!

Am vazut destul de recent, cred ca acum mai putin de o luna o stire interesanta prin ceea ce era prezentat. Sper sa nu gresesc, cred ca era un reportaj de prin Roman si avea ca subiect principal o parcare din oras. Doar ca ideea de parcare la care te gandesti ca roman prima data, nu era si cea prezentata. Era vorba de o parcare mobila, etajata care putea fi mutata oriunde in oras. Ei au ales o zona centrala, pe langa o piata, unde locurile de parcare erau foarte putine. Ati citit chiar foarte bine..o parcare pe mai multe nivele, facuta dintr-o structura metalica ce se poate face si desface fix ca un joc lego.

Ma gandeam eu ca tot e ceva o astfel de parcare, dar daca spatiul e destul de limitat si nu ai cum sa faci un circuit pentru a putea urca masinile de la un nivel la altul? Atunci ce faci, ai ce sa faci? Solutii sunt, asa ca am mers mai departe si am dat de lifturi auto. O solutie este un lift auto ca aici si masina urca si coboara.

Un lift auto poate avea mai multe intrebuintari, unii ati vazut oricum cel putin unul. Cand ati mers in vreun service auto, acolo era si un astfel de lift. Acolo este folosit pentru a ridica masina pentru a se putea lucra dedesubt.Cei de la IFMA au o multime de lucruri care ne ajuta in viata de zi cu zi. Pe langa lifturile din diverse locuri(scari de bloc, cladiri de birouri) se mai ocupa si de scarile rulante de prin diverse mall-uri. Eu unul stau la etajul unu si imi e foarte usor sa urc si sa cobor scarile de oricate ori as fi nevoit si n-ar fi probleme nici daca as sta la etajul 2, 3 sau 4. Dar ce te faci cand stai intr-un bloc turn si n-ai avea lift? Sa urci si sa cobori cate 10 etaje de mai multe ori intr-o zi cred ca te-ar face mult mai puternic fizic, dar pentru confortul de a sta la bloc nu e cazul. Caz de studiu: abia te-ai mutat intr-un bloc, la etajul 10 si trebuie sa urci mobila, dar problema cea mare e ca nu exista lift. Te muti sau vorbesti cu vecinii sa puneti lift?


Niciun comentariu: