Top 3 postări

sâmbătă, 1 octombrie 2016

Cautam angajati!

Este bine uneori sa nu facem toate treburile singuri, ci sa apelam la altii sa ne ajute. Unele aspecte pot sa ne depaseasca sau poate ca altii sunt mai in masura decat noi sa le faca. De exemplu, in cazul unei firme sunt solutii de salarizare si administrare de personal oferite de Persons.

In general, firmele mari au inteles ca scapa de multe probleme daca externalizeaza unele departamente sau servicii. In aspectele ce tin de personal, multe firme au apelat la firme de resurse umane pentru a le oferi servicii de recrutare, salarizare, acte, etc. In modul acesta, practic te poti concentra direct pe ceea ce faci, te focusezi pe problemele cu adevarat importante. Chiar daca dispare un departament in firma, nu putem spune neaparat ca si numarul de angajati scade. Din contra, momentul cand scapi de anumite griji s-ar putea sa-ti aduca beneficii, fiind mai atent cu detaliile si acest lucru se poate transforma in rezultate mai bune.

In firme se practicau si se mai practica angajarile ca urmare a unor recomandari din interior. Din proprie experienta pot spune ca astfel de angajari sunt in proportie de 50% asa numitele "pile"(rude, prieteni) si s-ar putea ca acestea sa destabilizeze colectivul. Asta e si unul dintre cele mai importante avantaje oferite de un serviciu extern de recrutare. Daca tu esti profesionist si te feresti de cei care vor sa obtina un loc de munca, desi nu ii recomanda prea multe lucruri, atunci faci alegerea buna. Cei care recruteaza vor tria dintre posibilii angajati pana vor alege persoanele cele mai indreptatite sa fie angajate. Se va tine cont de mai multe aspecte(studii, experienta, motivatie, integritate) si in acest mod iti vei forma o echipa de profesionisti, oameni dedicati.

Ce servicii iti vor fi oferite?Oferta de externalizare a serviciilor de personal cuprinde:
-intocmirea, incheierea si declararea contractelor de munca;
-acte aditionale de modificare a contractului sau decizii de incetare a contractului de munca;
-gestionarea arhivei fizice si electronice a arhivei dosarelor de personal;
-suport in cazul controalelor din partea Ministerului Muncii;
-eliberare adeverinte personal;
-calcul salariu si intocmire state de plata.

Scapand  de aceste griji, se poate pune accent pe alte aspecte cum ar fi formarea personalului, dezvoltarea abilitatilor sau perfectionare in activitati conexe.

Niciun comentariu: