Top 3 postări

vineri, 28 octombrie 2016

Tratament modern sau naturist?

Medicina a evoluat de-a lungul timpului in mai multe directii, aducand si noutati, dar provocand si o multime de controverse. Evoluand de la medicina naturista din trecut, tratamentele au devenit pastile, medicamente realizate in laboratoare, ca urmare a cercetarilor. Rasfoiam internetul si am vazut tratamente care sunt folosite si trateaza osteoporoza. Este o alternativa la tratamentul modern, dar care este la fel de eficient si poate chiar mai sanatos. De exemplu, cazul osteoporozei aici de fata isi poate gasi rezolvarea in tratamentele naturiste. Ca sa intelegem exact, trebuie sa vedem cam ce este si cum se manifesta osteoporoza. In primul rand, se manifesta prin scaderea masei osoase si deteriorarea tesutului osos, putand aparea chiar rupturi ale oaselor.

Tratamentele pentru articulatii si tesusut osos se bazeaza pe sursele bogate de mangan, cele de cupru, vitaminele D, C, K, zinc, calciu. Printre plantele recomandate se numara: coada calului, urzica, frunzele de mesteacan, coacaz negru, zmeur, troscot, pir medicinal, talpa gastei, salvie sau frunze de papadie.Lumea nu prea tine cont de cel mai important lucru, faptul ca oamenii se tratau inca din antichitate folosind tratamente naturiste. Dincolo de faptul ca e ceva natural si nu contine nimic chimic, un astfel de tratament da si rezultate. Tot felul de boli au fost tratate cu solutii naturiste. Chiar mai devreme am citit despre o planta care este folosita ca tratament pentru anumite boli, dar si pentru prepararea dulciurilor sau a unor bauturi. 
Practic, privit in ansamblu tot ce exista pe pamant, ar trebui sa functioneze ca un tot unitar. Vietati, animale, oameni, plante ar trebui sa se sprijine, sa se sustina unele pe altele si sa aiba un ciclu normal, sa fie un habitat care sa functioneze.

In schimb, legat de industria farmaceutica au aparut tot felul de teorii cu privire la dezvoltarea ei si la modul in care a fost gandita. S-a spus ca tot ce se afla in spate nu este decat un joc de putere, care sa-i faca pe oameni sa cumpere mai mult de nevoie. S-a mers chiar mai departe si s-a afirmat ca au fost inventate tot felul de boli doar de dragul industriei farmaceutice. Aici nu ma pot pronunta, pentru ca e clar un joc al marilor producatori farmaceutici, dar si al marilor puteri ale lumii. 

Niciun comentariu: