Top 3 postări

joi, 27 octombrie 2016

Vizita de la stomatolog

Doctorul stomatolog e vazut de majoritatea oamenilor ca un bau bau printre medici, dar nu inteleg totusi de ce. N-am avut pana acum probleme, adica n-as fi in masura sa vorbesc din propria experienta. Ma uitasem intr-un filmulet de pe net cum se face o extractie de masea de minte si nu mi s-a parut a fi mare chestie. Se face anestezie, procedura nu e foarte complicata. Doar dupa daca apar dureri si mai intervine si simtul practic cand ne dam seama ca lipseste ceva.In aplicarea moderna, implanturile dentare nu sunt un lux, ci sunt un lucru necesar, firesc. Aceasta este solutia in planurile de tratament si in rezolvarea situatiilor clinice deosebite. Probabil cele mai frecvente lucrari realizate in cabinetele stomatologice sunt legate de coroane dentare. Ce este de fapt o coroana dentara? Este o lucrare protetica care acopera sau invelesc partea vizibila a unui dinte. Pentru aceasta operatiune trebuie indeplinite anumite conditii, pentru un rezultat corespunzator, care sa asigure siguranta pe viitor. Se are in vedere ca dintele sa aiba coroana puternica, pentru a putea sustine noua coroana, apoi dintele este slefuit pentru a se face contactul si imbinarea. O coroana dentara are un rol complex, asa ca trebuie sa fie luate in vedere mai multe beneficii urmarite ca urmare a interventiei, preluand functiile dintelui:
-estetic sa se integreze unitar in dentitie;
-sa nu jeneze in rolul masticatiei, urmarind rolul normal;
-sa urmeze rezistenta normala;
-sa ajute la vorbire din punct de vedere fonetic, la pronuntie.

Avantajele obtinute in urma unei astfel lucrari sunt multiple si putem mentiona in primul durata mica in care se realizeaza lucrarea propriu zisa. Astfel, se poate reveni la o dantura normala in urma a doua-patru sedinte. Ca rezultat principal si cel mai important este revenirea la regimul normal alimentar, noul dinte asigurand in cel mai scurt timp o masticatie normala.

In functie de nevoile fiecarei persoane, tratamentul este diferit de la caz la caz si este preluat de unul dintre centrele in care este impartita clinica: centrul de chirurgie, centrul de estetica, centrul endodontie sau centrul pentru copii. Acesta din urma cred ca este si cel mai important daca privim in viitor. Viziunea catre viitor poate fi decisiva in cazul copiilor si tratamentul specific varstei, care va fi decisiv pentru viitor si pentru cat mai putine interventii cand vor deveni adulti.

Niciun comentariu: