Top 3 postări

luni, 19 decembrie 2016

Iarna a venit, cauciucuri am gasit

A venit in sfarsit si iarna, zapada a ajuns si ea pe alocuri, fiind cateva zile in care chiar a nins destul de bine. Odata cu zapada, frigul si gheata, a devenit obligatoriu ca masinile sa fie echipate cu cauciucuri auto de iarna. Fiind musai sa ai anvelope de iarna am cautat si am gasit cauciucuri noi ieftine.Selectezi pret cauciucuri si iti alegi in functie de bugetul tau disponibil pentru asa ceva. Oricum ar fi, sezonul acesta este destul de scump pentru tine si masina ta, nu doar din acest punct de vedere. Iarna este mai costisitoare si in primul rand vei avea un consum mai mare. Apoi, ai mai multe cheltuieli legate de accesorii(perie, racleta, lanturi), consumabile(antigel, lichid de parbriz) si cateodata ai nevoie de o baterie noua. Ideal ar fi sa fii cumpatat si sa te pregatesti din timp, pentru a nu fi luat prin surprindere de prima zapada, dar poti sa eviti si alte probleme, cum ar fi cozile de la vulcanizare. Daca iti cumperi cauciucuri pentru iarna vara sau prin toamna poti spune ca esti pe deplin pregatit.

Aveti grija sa luati exact ce e trecut in cartea masinii si in certificatul de inmatriculare, ca sa nu cumva sa aveti surprize si probleme la vreun control. Treceti in cautare exact ce corespunde masinii: latime, inaltime si raza, iar apoi va alegeti dupa preferinte(producator, pret, tip-iarna sau all season). Ca un mic sfat de la mine, in caz ca va stiti mai mult pe drumuri si mai ales pe cele din afara orasului, cred ca e obligatoriu sa alegeti cauciucurile de iarna. Daca mergeti doar prin oras, avand in vedere ca se deszapezeste si se curata zapada de pe strazi, puteti alege chiar si varianta all season. Trebuie sa tineti cont totusi ca prin zonele laturalnice se ajunge mai greu cu utilajele si riscati sa ramaneti blocat, sa patinati cu masina pe strazile pline cu gheata.

Avantajul de a avea cauciucuri de iarna este imens si te ajuta in orice manevra, fie ca vorbim de plecarea de pe loc, franare sau viraj. Fara anvelopele de iarna iti poti face singur probleme, masina derapand foarte usor, riscand sa pierzi controlul volanului. In acelasi timp trebuie sa adopti un stil de conducere preventiv pentru a incerca evitarea oricarui pericol ce poate aparea. Chiar asta este si una dintre problemele cele mai frecvente in cazul tamponarilor si avarierilor usoare.

Niciun comentariu: