Top 3 postări

luni, 5 decembrie 2016

Vreau o Românie a românilor

Nu avem nevoie de alţii ca să ne fie bine. Ne-am vândut pe capete nemţilor, polonezilor, francezilor. Ca să ce? Viaţa nu a devenit mai bună, doar ne asigurăm traiul de pe azi pe mâine. Putem să ne descurcăm şi singuri, doar noi, românii. Trebuie doar să nu mai furăm din avuţia tuturor pentru interesul personal. 

Ce folos să ştii că tu eşti bine mersi şi cei din jurul tău se vaită de traiul pe care îl duc în ţara noastră? Mă doare sufletul că rude, prieteni, cunoştinţe sunt plecaţi din ţară nu pentru că le este bine acolo, ci pentru că duc o viaţă mai bună. Este vina tuturor că am ajuns în această situaţie ce pare a fi o agonie fără sfârşit. Vinovaţii trebuie să plătească şi vor plăti cândva, să stea şi să îşi aştepte rândul. Eu îmi vreau românii acasă, în România, aici e locul lor! 

Fiecare dintre noi are persoane dragi care au plecat din ţară. Cu siguranţă, cei plecaţi s-ar întoarce şi acum în ţară dacă ar putea să trăiască la nivelul oferit de ţările adoptive. Românii noştri sunt plecaţi prin alte ţări să caute fericirea, pe când fericirea este acasă. Ştiu că într-o bună zi veţi veni cu toţii acasă, într-o Românie primitoare, modernă, cu care să ne mândrim.

Tocmai ce a fost ziua naţională pe 1 decembrie şi fiecare şi-ar fi dorit să fie în ţară, dar chiar şi aşa a sărbătorit şi a fost mândru că este român, deşi este la mii de kilometri depărtare. Pare o situaţie fără ieşire, dar poporul român a demonstrat întotdeauna că nu renunţă să lupte pentru ce este moştenit şi trebuie să rămână urmaşilor. Demnitate, onoare, cinste...sunt nişte calităţi de care trebuie să dăm dovadă şi să salvam ţara.

Acest text nu are nimic de a face cu campania sau alegerile de la sfarşitul săptămânii, dar cel mai probabil deznodământul depinde de ele. Mi-aş dori ca ţara să fie o mândrie pentru noi toţi, să fim un popor unit, să ne intereseze mai mult de ţărişoara noastră, să nu ne lăsăm conduşi de alţii sau de interese.sursa foto: obiectivmedia.ro

Niciun comentariu: