Top 3 postări

miercuri, 15 iunie 2016

40-15

Nu stiu voi, dar eu sigur nu ma dau inlaturi de la a participa la un eveniment sportiv, fie ca privesc sau iau parte activ. Tenisul de camp are farmecul sau, nu atinge cotele fotbalului la expunere, dar fanii sunt fani. Eu am fost atras de acest sport datorita echipei de Cupa Davis a Romaniei. Pavel, Trifu, Hanescu, Tecau, Mergea sau Ungur sunt cativa fosti sau actuali tenismeni romani ce au avut perioade de succes sub tricolor.

Pana acum cativa ani nu pusesem mana pe o racheta de tenis, dar incet incet am invatat si sa joc. Nu e nici usor, nici greu, dar trebuie sa fii motivat sa inveti si mai presus de toate, sa iti placa acest sport. Sunt nenumarate cazuri de copii care sunt dusi cu forta de parinti sa practice anumite activitati sportive, din diferite motive. Daca tatal a jucat fotbal, vrea sa isi faca si copilul fotbalist, daca a fost baschetbalist, sub panouri isi vede si fiica. Lucrurile nu ar trebui sa stea chiar asa, ci copilul sa aleaga sa urmeze o pasiune.

Si la nivel de costuri, poate ca tenisul nu se compara cu alte sporturi, deoarece e un sport individual. Bine, veti spune ca exista si dublu, dar altceva vreau sa spun. Costurile sunt mai mari la tenis, pentru ca trebuie sa iti inchiriezi teren singur, sa-ti cumperi rachete, mingi, echipament, etc. Daca esti intr-o echipa de fotbal de exemplu, costurile sunt mai mici cu siguranta. Avantajul este ca gasesti tot ce iti trebuie intr-un magazin tenis de camp.

La nivel de amatori, echipamentul poate sa nu fie neaparat profesionist, dar cand e vorba de rachete tenis, trebuie sa alegi ceva de calitate. Privind la televizor, vei spune ca nu e mare lucru sa joci tenis, dar sa te vad la serviciu, la retur. Atunci chiar te ajuta foarte mult racheta si o spun din proprie experienta. O racheta noua, bine racordata te ajuta foarte mult sa returnezi la serviciu, sa dai o lovitura de dreapta sau un rever.

joi, 9 iunie 2016

RO-MANIA, RO-MANIA!!!

De unde dragostea de fotbal? De acasa, pentru ca acolo vezi, inveti si ramai cu unele lucruri pe viata. Nu era meci, cand eram mic pe care sa nu-l vad cu tata. Cand juca Romania, desi era seara tarziu, stateam in fund in fata televizorului si ma uitam la cei in galben. De cele mai multe ori, finalul meciului ma prindea dormind, asa ca dimineata prima intrebare era: "A castigat Romania?".

De fapt, copilaria mi-a deschis ochii catre un fenomen: fotbalul. Primul meci vazut live, pe stadion, a fost pe la 4-5 ani, pe stadionul din Dealul Copoului. Era iarna, zapada mare in tribune si eu faceam bulgari de zapada. Peste cativa ani am inceput sa merg singur la meciuri si sa traiesc victoriile Iasului alaturi de jucatori. Toti jucatorii cred ca au un vis, sa joace pentru nationala, iar noi sa ii urmarim in cat mai multe meciuri castigate.

Meciurile nationalei trebuie traite la intensitate maxima, e nationala noastra, a romanilor! Eu cred ca toti jucatorii sunt motivati sa stie ca o tara intreaga ii urmareste, le este alaturi pe stadion sau din fata televizoarelor. Fiecare meci trebuie sa fie un moment special, de sarbatoare si sa fim alaturi de familie, de prieteni si sa strigam in cor: "HAI ROMANIA!".

Legat de nationala, am si regrete, pentru ca eram prea mic si nu am trait momentul de glorie al Generatiei de aur, dar am trait totusi momente importante ale generatiilor ce au venit din urma. Deopotriva, au fost si esecuri, dar acestea sunt cele mai importante, deoarece din esecuri inveti, nu este echipa care sa nu fi pierdut vreodata. Cel mai important e sa iti asumi esecul si sa devii mai puternic, sa treci peste orice.

La campionatul european din acest an, ce incepe maine, sper sa mergem cat mai departe posibil pentru ca nu avem o generatie rea. Echipa nationala actuala este un mix echilibrat intre jucatori cu experienta si jucatori tineri, fara prea multa experienta la nivel international. Suntem in grupa cu Franta(tara gazda), Elvetia si Albania, dar cred ca putem fi pe unul dintre primele doua locuri din grupa daca jucatorii vor fi determinati si uniti, iar noi vom fi alaturi de ei neconditionat.

Eu sunt pregatit de EURO!Cu totii in galben, alaturi de tricolori, milioane de voci ce striga in cor: "HAI ROMANIA!!!".