Top 3 postări

vineri, 30 iunie 2017

Hai sa ne jucam!

Cred ca toti cand eram mici aveam mania jucariilor si tot timpul doream sa primim jucarii. Acum exista jucarii interactive pentru bebelusi, dar si acum mai multi ani era frumos cum ne jucam. Jucariile au insemnat extrem de mult, unele dintre ele au jucat chiar un rol major, poate erau pentru noi prieteni, frati. Atunci nu stiam ca o jucarie este doar un obiect si probabil din acest motiv exista si acea atasare fata de unele dintre ele de nu ne puteam desparti deloc de acele jucarii.Trebuie sa stii cum sa alegi jucariile pentru copii si sa pui accentul pe invatarea prin joaca. Practic prin joaca ne formam, daca e sa stam sa ne gandim putin. E primul lucru pe care il facem si atunci incep practic lucrurile serioase pentru noi. Joaca are rol in cresterea si educarea noastra pentru ca de atunci incepem sa intelegem unele lucruri, intram in unele roluri, facem o relationare intre niste papusi sau doua masini prind viata in fata noastra.

Cand e aniversarea unui copil, putem lua si oferi cadou jucarii pentru bebelusi de orice tip ar fi, de exemplu, jucarii muzicale pentru bebelusi. Inainte de a vorbi, copiii aud tot ce se intampla in jurul lor si de atunci incep sa invete, prin suntele auzite. O jucarie muzicala ar putea insemna debutul unui viitor star muzical, de ce nu. Totul e sa alegem jucariile care ii vor stimula imaginatia micutului si ii vor dezvolta gandirea. Unii copii nu prea adora sa intre apa si este destul de dificil sa le faceti baie, dar le puteti distrage atentia de la acea frica prin atragerea atentiei de un alt lucru. O jucarie pentru baie poate fi solutia cu care sa-l atrageti la baita.

 Eu unul si acum am jucarii de cand eram mic, nu ma mai joc(☺☺), dar le privesc cu nostalgie si imi amintesc de toate momentele cand le foloseam si imi erau prietenii din poveste. Acum este si o moda in care copiii sunt mai mult opriti de la joaca si obligati sa invete, desi eu cred ca toate trebuie sa vina la locul si la timpul potrivit, iar copilaria are farmecul ei si joaca trebuie sa fie foarte importanta.

Niciun comentariu: