Top 3 postări

duminică, 25 iunie 2017

Siguranta pentru masina

In ultima vreme m-am ocupat mai mult de masina in ideea ca e adusa de afara si acusi urmeaza proba suprema de la RAR. Am schimbat mai multe la masina, in ideea de a preveni ceva mai costisitor pe viitor, dar si pentru a avea siguranta la volan. Urmarind pe internet despre piese si tot felul, am dat si peste un scut motor opel astra g si ma uitam ca e important pentru a proteja masina.Momentan nu l-am mai pus scutul pe masina mea, pentru a observa in primul rand daca totul functioneaza corect, dar si pentru ca atunci cand voi merge sa fac inspectia tehnica si autentificarea as fi pus sa dau jos scutul, daca l-as avea. Lasand astea la o parte, pot sa va zic ca veti gasi scut metalic opel astra g cu un pret bun si e o investitie buna pentru viitorul masinii, dar mai ales pentru viitorul buzunarului (cardului) dumneavoastra pentru ca elimina din start unele riscuri majore.

In primul rand, scutul are menirea de a proteja, de aici venind si denumirea. Fiind confectionat din tabla de otel cu grosimea de 2 mm, scutul protejeaza radiatorul, motorul, baia de ulei si cutia de viteze. Mai ales daca intri si pe drumuri mai putin bune sau pe unele cu piatra este foarte indicat sa ai un scut la masina pentru ca te poti trezi foarte usor cu o surpriza neplacuta, cum ar fi un radiator spart sau o baie de ulei fisurata.

Montarea scutului pe masina nu este foarte complicata, putand fi efectuata de dumneavoastra personal, deoarece vin insotit si de o schema de montare sau la un service specializat. Este usor de pozitionat si fixat deoarece masina are niste gauri pentru fixare, asa fiind din fabricatie, dar ai specificata si ordinea de fixare. E important sa stii ca nu sunt necesare alte interventii mecanice asupra structurii masinii pentru a fixa scutul. Mai exista si varianta unui scut din plastic sau fibra de sticla, dar sincer sa fiu, cred  ca otelul e cel mai indicat pentru drumurile si conditiile de la noi. De asemenea protejeaza partea din fata de intrarea prafului si a noroiului la motor, prelungind durata de viata a masinii.

Niciun comentariu: