Top 3 postări

joi, 29 iunie 2017

Stomato, din nou

Corpul nostru este foarte bine structurat si dupa cum si toate studiile arata, probabil este unul dintre cele mai complete si complexe lucruri de pe pamant. Cum fiecare piesa din angrenaj este foarte importanta, cred ca unele au particularitati.

Cavitatea bucala este extrem de importanta si trebuie sa aiba un rol extrem de important in viata noastra. Dentitia si maxilarul sunt foarte importante pentru ca ne ajuta si la mancare si la vorbit, au si rol estetic, practic inseamna peste 30% din ce este un om intr-o zi.

Daca tot am pomenit de dinti si lucrurile de pe langa, vreau sa va spun cateva lucruri interesante care sper sa ajute si sa mearga informatia cat mai departe pentru cei ce au nevoie. Bruxismul este o afectiune, o tulburare ce se defineste prin scrasnirea dintilor si inclestarea maxilarelor, ceea ce mai apoi se vor transforma in abrazie dentara si dureri la nivelul articulatiilor temporo-mandibulare. Tratarea bruxismului se face in functie de nevoile pacientului, de tipul de bruxism dezvoltat. Puteti beneficia si de un tratament pentru bruxism la pret avantajos si desigur, rezolvarea probelemei care este afectiune care pe termen lung poate deveni de-a dreptul stresanta.Cu ajutorul unor medici profesionisti poti trata si acest bruxism, exista tratament pentru bruxism, asa ca poti apela la o clinica stomatologica. Exista mai multi factori care pot duce la aparitia acestei tulburari si e bine sa stii din timp ca sa previi si sa actionezi cat se poate de repede:
-emotii negative puternice(furie, nervozitate, durere);
-odihna insuficienta sau conditii nefavorabile;
-lucrari dentare care au fost realizate necorespunzator;
-dezvoltarea disproportionala a oaselor maxilarelor(maxilarul superior si cel inferior dezvoltate diferit).

Tratamentul se prescrie doar dupa ce consulti un specialist si se trateaza bruxismul prin urmatoarele practici:
-tratament medicamentos antiinflamator;
-medicamente relaxante sau sedative;
-gestionarea situatiilor stresante(terapie comportamentala), cand se recomanda adesea sa se consulte un psiholog sau un psihoterapeut;
-reabilitare protetica, daca este cazul unor modificari ale relatiilor intermaxilare sau o uzura dentara evidenta.

Trebuie sa stiti si ca exista mai multe tipuri de bruxism si exista mai multe clasificari, dupa perioada cand apare si se manifesta(diurn, nocturn), dupa pozitia celor doua maxilare(centric, excentric), in functie de etiologie(primar, secundar).

Niciun comentariu: