Top 3 postări

vineri, 3 februarie 2017

Povestea unui vin

Mediul de afaceri e impartit in doua, in cei care muncesc cinstit si rezultatele le sunt meritorii, dar sunt si cei care nu fac totul ca la carte. Mie imi place agricultura si urmaresc cu atentie ceea ce e nou, ce ajunge si pe la noi, dar mai ales imi place sa vad ca si romanii nostri pot fi vazuti ca niste exemple de catre straini.

O parte speciala a agriculturii noastre este legata de vita de vie si producerea vinului. Profitand si de variatele forme de relief de pe intinderea tarii noastre, cred ca avem paleta cea mai diversificata de soiuri de struguri, respectiv tipuri de vin. Cand totul se face cu pasiune si se urmareste sa ai rezultate pe termen lung, nu doar sa privesti doar pana la urmatorul cules, cred ca viitorul arata bine. Asta este si cazul asocierii Luchi Gerogescu Vincon, care a preluat compania si a adus-o pe un drum bun.Practic nefiind proprietar de vita de vie, compania a suferit modificari ce au facut in prezent sa aiba cateva mii de hectare de vita de vie, dar pe langa aceasta investitie in terenuri si plantari, un foarte important lucru pe care s-a pus accent a fost modernizarea procesului de obtinere a vinului si pregatirea profesionala a personalului. Sa ai oameni pasionati, care lucreaza practic de o viata in combinat, de peste 30 de ani, in conditiile in care combinatul are 50 si ceva de ani, cred ca spune totul. Avand in vedere cresterea masiva a pietei vinurilor in Romania, dar si a cresterii exporturilor vinurilor, mare accent se pune in promovarea brandului. Neavand practic un brand creat inainte de anii 2000, cand vinurile se vindeau vrac, acum compania pune accent in crearea unui brand puternic, avand in vedere mediul competitiv si inovativ.

Un aspect important cred ca tine si de ce a facut un om in viata, practic afacerile se invata de mic. Fiind o relatare ca o biografie Luchi Georgescu a povestit ca la varsta de 5 ani a vandut bujorii din curtea bunicii, cum ar veni ca aia a fost prima afacere din ascensiunea ce urma sa inceapa.

Stop poluarii

Romania este stat membru al Uniunii europene incepand cu anul 2007, chiar din prima zi a anului ca urmare a unui program complex preaderare. Eforturile au fost uriase, au trebuit indeplinite foarte multe conditii si in prezent trebuie sa urmam un anume mers. Comportamentul european trebuie sa fie unul general si sa nu afecteze in niciun fel mediul inconjurator, iar site-ul oficial al Saptamanii europene a mobilitatii vine drept exemplu cu privire la poluare.

Aceasta aderare a adus si unele proiecte si moduri de abordare diferite, care sa ne ajute in dezvoltarea unui comportament european care sa ne ajute la coeziune. Imi place proiectul european al mobilitatii, mai exact Saptamana Europeana a mobilitatii. Cum ziceam, acest proiect vizeaza poluarea, reducerea ei si gasirea solutiilor ce pot determina limitarea efectelor poluarii.Folosirea masinilor personale zi de zi aduce foarte mari dezavantaje, cum ar fi: cresterea nivelului poluarii aerului, supraaglomerarea oraselor si poluare fonica, accidente de circulatie mai multe si privind in ansamblu, pe o perioada mai lunga de timp si probleme de sanatate. Proiectul isi propune sa vina cu solutii care sa influenteze in bine, folosirea mijloacelor de transport in comun fiind unul dintre exemple. Mi-a fost dat sa vad de cele mai multe ori masini care aveau doar soferul sau cel mult soferul si inca un pasager. Solutia in acest caz ar fi fie sa umple masina si sa o utilizeze la capacitate maxima sau sa foloseasca un mijloc de transport public in comun. Gasiti si pe Facebook mai multe detalii, prezentate diverse situatii si solutii.

O mare problema apare in zonele intens populate, cum ar fi orasele mari sau cum arata acestea in anumite momente ale anului. Transportul in Bucuresti in perioada sarbatorilor este un calvar pentru toata lumea si aici trebuie sa intervina constientizarea problemei de catre cetateni. Nu ajuta pe nimeni sa traim in orase pline de masini, unde traficul este greoi si poluarea este pe masura. De exemplu, ca plan major ce vizeaza viitorul european, Comisia Europeana a fixat doua obiective principale pentru mobilitatea urbana: eliminarea trepata a autoturismelor ce folosesc carburanti traditionali din orase pana in anul 2050, respectiv trecerea la o logistica urbana cu zero emisii pana in anul 2030.